.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 14 de maig del 2010

Consideracions sobre la tisorada

Seria massa fàcil carregar-me ara el govern espanyol per haver anunciat unes mesures del tot impopulars com les preses dimecres. No ho faré. Durant aquests últims dos anys m’he lamentat moltes vegades de la manca d’acció del govern i no em queixaré ara que finalment s’hagin posat les piles, encara que sigui com a resultat de tota mena d’empentes i pressions provinents de fora. Només dues crítiques:

1/ que la tisorada arriba massa tard, s’han perdut un parell d’anys vivint d’enganys i ara costaran molt més de resoldre uns greus problemes que a base d’amagar el cap sota l’ala durant massa temps s’han anat agreujant perillosament.

2/ que la tisorada s’ha quedat curta i massa limitada a uns col·lectius molt concrets, és a dir, que el sacrifici hauria d’estar molt més repartit entre altres segments de la societat, especialment aquells més benestants. Els experts diuen que amb les mesures anunciades no n’hi haurà prou ni molt menys i segurament tenen raó, però sóc optimista i vull pensar que almenys ara s'ha fet una passa per situar-nos en el bon camí.

4 comentaris:

Clara Esquena i Freixas ha dit...

¿No et sembla una mica incoherent que un govern que es fa dir SOCIALISTA, retalli les ajudes als col·lectius més desafavorits? ¿Què passarà si creixen encara més les bosses de pobresa? Quina manera de posar-se les piles! Ha tirat pel camí més fàcil, ofegar els de sempre i deixar tan tranquils els responsables de tot aquest desastre! Però bé, cada cop tinc més clar que els Governs són uns titelles a mans dels grans lobbies econòmics, no sé perquè ens molestem a votar, francament.

Molt bé pel post, de tota manera :)

Anònim ha dit...

El principal culpable d'aquesta situació és el propi ZP. Ha malgastat en mesures d'autobombo i publicitàries com el PlanE (la E ben gran i amb la ñ a dalt, pk sapigume a quin regne formem part a la força) i el xec-nadó. L'import a estalviar amb aquestes injustes i brutals retallades és menor que el gastat en aquestes dues accions.
Tampoc s'ha atrevit a tocar el sistema financer, ni a carregar-se almenys tres ministeris i als i mitjans-alts funcionaris de l'estat que no foten res, ni d'augmentar els impostos als més rics que paguen menys en % que un de classe mitjana ni tampoc fa res contra l'economia submergida, que és brutal. I tant que ens els hem de carregar! Si són els principals responsables!
I encara no ha acabat! S'aventuren augments impositius i d'altres. No tenen vergonya!

Clidice ha dit...

tens raó tu: massa tard i per la franja menys afavorida. I és que la incompetència ja fa anys que és mestressa del govern del país. Així ens "luce el pelo" :(

Miquel Saumell ha dit...

Clara,
Molt d’acord amb les teves consideracions menys en una: no podem deixar d’anar a votar quan toqui, no fer-ho és el que volen ells, que només vagin a votar "els seus" i seguir vivint del "momio" in secula seculorum.

Albert,
La teva última frase és un bon resum: no tenen vergonya!

Clidice,
... i pitjor ens "lucirá".