.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 9 de juny del 2016

Ateneuesfera XXIII


Ahir, al restaurant de l’Ateneu Barcelonès, es va tornar a reunir l’Ateneuesfera, un grup heterogeni de persones que comparteix interès per tots els aspectes de les xarxes socials, i sobre com aquestes, en els seus diferents formats (blog, twitter, facebook, whatsapp, etc.), influeixen creixentment en la nostra societat.

Però com no podria ser d’altra manera —l’actualitat mana, i les ganes de parlar una mica de l’actualitat política també— el primer tema de conversa va ser la confirmació de la rebequeria cupaire esdevinguda hores abans al Parlament, així com la constatació que de CUPs n’hi ha, com a mínim, dues. Què passarà a partir d’ara? Opinions per a tots els gustos.

Després d’aquest aperitiu vam entrar en matèria, i es va parlar molt de mitjans de comunicació, de com han canviat a mesura que internet s’ha anat consolidant en totes les franges de la societat, del pes minvant dels diaris de paper —alguns més que altres—, i del pes creixent de les pantalles en els diferents aparells que el mercat ens posa a l’abast. Va ser una conversa molt viva i interessant.

Els presents van comentar les seves experiències amb els blogs. La idea inicial d’aquestes trobades era per parlar exclusivament dels nostres blogs, però ja han passat molts anys i l’Ateneuesfera s’ha anat adaptant als temps. Alguns blogs molt actius en anys passats ara estan aturats, altres van fent la viu-viu i també n’hi ha uns quants que segueixen actualitzant-se força sovint.

La conclusió és que, tot i els anuncis de determinats gurus de la cosa, aquest món dels blogs no es pot pas donar per amortitzat i seguirà donant guerra en els temps a venir. Quan ens vam acomiadar, tothom va estar d’acord que seria molt oportú convocar una altra sessió a la tardor. No cal dir que, per la part que em toca, no quedarà.

5 comentaris:

Daniel Vidal ha dit...

Benvolgut Miquel,

Va ser tot un plaer tornar-hi. Vam fer la XXIII edició i això, per se, ja és tot esdeveniment tenint en compte com de ràpid sembla que avui en dia caduqui gairabé tot.

Una forta abraçada.

Galderich ha dit...

Bona crònica i recorda recomanar xarxes socials per tenir un bon CV i estar ben considerat socialment.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

El nou format d'Ateneuesferes ens obliga a canviar-ne la dinàmica, però perviuen i segueixen sent interessants d'assistir-hi! I no cal dir que els àpats de l'Ateneu són esplèndids!

Anònim ha dit...

Gràcies per la crònica, Miquel. Com sempre, ha estat un gran plaer poder compartir amb tots vosaltres taula i opinions.

Miquel Saumell ha dit...

Daniel, Galderich, Víctor, Enric,
Perdoneu el retràs, això m'havia quedat traspaperat.
Gràcies a tots, va ser una trobada molt agradable, que mirarem de repetir a l'octubre.