.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 28 d’abril del 2019

Ateneuesfera 28


Dijous passat, 25 d’abril, va ser el 45 aniversari de la revolució dels clavells a Portugal, un esdeveniment que va suposar el final de la llarga dictadura portuguesa, de mig segle de durada ininterrompuda. Aprofitant una data tan emblemàtica com aquesta, emblemàtica si més no pels demòcrates que ens mirem amb simpatia aquell país, uns quants ateneuesfèrics ens vam aplegar al restaurant de L’Ateneu Barcelonés per celebrar una nova trobada de l’Ateneuesfera. Des de la nostra darrera sessió havia passat mig any, i la particularitat d’aquesta nova reunió-sopar és que va tenir lloc just tres dies abans de les eleccions al Congreso i al Senado espanyols, i un més abans de les eleccions municipals així com les del Parlament Europeu. És en aquest context polític que vam celebrar la nostra vint-i-vuitena trobada de blogaires.

Les persones que organitzem les sessions de l’Ateneuesfera intentem evitar que el debat no estigui massa centrat en l’actualitat política, ja que aquest no és l’objectiu d’aquestes trobades. Algunes vegades, però, no ens en sortim. Doncs bé, tot i l’excepcional context electoral comentat abans, aquesta vegada hem quedat satisfets. I és que aquesta no ha sigut una Ateneuesfera política com es podia intuir, tot i que no vam poder evitar que sorgís alguna menció poc simpàtica sobre la vergonyosa tàctica lingüística anticatalana de la senyora marquesa de Casa Fuerte i la líder ciudadana Arrimadas, les quals representen dues de les tres potes del 155; la tercera pota és el PSOE, que inclou la seva franquícia catalana.

Aquesta vegada les converses van girar bastant a l’entorn dels blogs i altres xarxes socials, i els diferents escenaris i problemàtiques que ens trobem a l’entorn de la nostra producció digital publicada a Internet. De les experiències alienes sempre s’aprenen coses noves, i aquesta vegada no ha estat una excepció. La gràcia d’aquest grup tan heterogeni de persones —heterogeni en molts aspectes— és que amb els nostres blogs ens ho passem la mar de bé, i només això ja justifica les nostres trobades regulars al restaurant del Palau Savassona del carrer Canuda de Barcelona.

3 comentaris:

FAST LOAN OFFER whats-App +918929509036 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.