.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 14 de gener del 2011

Paracaigudisme polític

Moltes vegades he escoltat crítiques, unes crítiques que comparteixo, per les pràctiques paracaigudistes del PP, que especialment a les eleccions municipals escullen com a candidats a l’alcaldia de determinades poblacions catalanes a personatges que no només no viuen al municipi que pretenen governar sinó que ni tan sols hi tenen cap vinculació. La raó del PP per actuar així –ells mateixos m’ho han explicat- és molt senzilla; si no tenen militants al poble els candidats s’han d’anar a buscar més lluny, ni que només sigui per cobrir l’expedient de presentar candidatura pròpia a com més municipis millor. Però amb molt poques excepcions (ara mateix penso en Vic, amb un alcalde d’Unió que no hi viu, o el cas de l’anterior batlle socialista de Santa Coloma de Gramanet, que també vivia a Barcelona) aquestes candidatures estan condemnades al fracàs. A les eleccions municipals es vota més a la persona que al partit, i difícilment un candidat podrà recollir gaires vots si no hi viu i no el coneix ningú.

Al marge del que digui la llei, que em sembla que no ho contempla, penso que seria més que raonable que el candidat visqués a la població d’on pretén ser-ne l’alcalde, de la mateixa manera que tampoc s’entendria gaire que el candidat a governar Catalunya visqués a Zamora o a Montpeller. Doncs bé, amb les benediccions suposades però no oficialment reconegudes per part del seu partit, la senyora Tura, que no viu ni té intenció d’anar a viure a Barcelona segons ha dit ella mateixa, ara pretén ser-ne l’alcaldessa o, per ser més precisos, la candidata del seu partit a les properes eleccions municipals.

Diuen que la senyora Tura va ser una bona alcaldessa de Mollet. No ho discutiré, suposo que si els seus administrats la votàvem devia ser per alguna cosa. Recordo, això sí, que quan ella era alcaldessa, els divendres al matí anava amb altres alcaldes de la zona a fer soroll al peatge de Mollet exigint la seva desaparició, just fins al moment d’entrar al govern de la Generalitat i... avalar-ne la seva continuïtat. Visca la coherència dels nostres governants! De fet, set anys després durant els quals Tura ha estat consellera de la Generalitat, el peatge de Mollet continua existint; ahir mateix vaig tornar a pagar els 1.42 Euros que demanen per creuar-lo. I sobre si va ser una bona consellera d’interior, si la comparem amb el seu col·lega Saura evidentment Tura guanya per golejada. De la mateixa manera que si per l’alcaldia de Barcelona l’hem de comparar amb l’actual alcalde poca gent dubta que, almenys sobre el paper, qualsevol candidat farà més bon paper que Hereu, que diuen que és el pitjor alcalde de Barcelona des de la fundació de Barcino pels romans. Però al meu entendre aquesta operació de paracaigudisme a corre cuita no evitarà que, després de trenta-dos anys de govern continuat socialista, el proper alcalde de Barcelona sigui el senyor Trias, i per primera vegada des del restabliment de la democràcia l’alternança política també serà una realitat a la meva ciutat.

7 comentaris:

Clidice ha dit...

Vaig tenir força contacte amb Mollet quan ella n'era l'alcaldessa i la gent n'estava cofoïa, la veritat és que, sota el seu mandat, la ciutat es va endreçar força, malgrat alguna plaça "a l'estil socialista" d'aquelles on els avis no saben on caratsus han de seure. Però això dels socialistes a Barcelona, vols dir que només és fer soroll per tal de "tapar" l'ascens de Trias? (o el seu descens, vaja)

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Miquel, avui també he escrit sobre la Tura, amb el teu permís! Estic força d'acord amb el que dius, encara que hi afegiria alguns matisos...

Anònim ha dit...

Jo tan sols voldria que s'aclarés, aquesta noia. Que pensi que voldrà ser quan sigui gran, perquè sembla una tasta olletes, però anant tirant de la rifeta, el cas es anar probant de quina mamella en pot treure més.

Anònim ha dit...

AIXO ES UNA MANIOBRA DESESPERADA,LA "BOTA DE SAN FERRIOL" (DIPUTACIO)PERILLA.....HAN SAP GREU PER ELLA,FER CARA A AQUESTA MERDA.....
JUGANT AMB BCN.

bar.cel.ona.uta ha dit...

Em sembla que la Tura ja te "una edat", no és una noia precisament com diu el Ramon Torramilans. En tot això el que és cert és que el PSC està en caiguda lliure. En questió de partit el binomi Zapatero-Montilla els ha portat pel pedregal i avui estan donant pals de cec. Pel que fa al senyor Hereu només el seu antecessor Clos el supera amb incompetència. La reforma de la Diagonal va ser el "colofón", amb aquell referendum i la forma de planetjar-loa la població si que vaig tenir la sensació de que el senyor Hereu es pensava que els ciutadans del Barcelona érem idiotes. Aixi li ha anat. La majoria triarà Trias. Està cantat.

Anònim ha dit...

bar.cel.ona.uta.
Com que ja compto 78 anys, d'una dona que encara no ho té clar em permeto dir-ne noia (encara no prou madura, tot i que ja tingui uns anys).

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Suposo que et refereixes a les anomenades "places dures", sense gespa ni arbres i amb els bancs sense respatller. El disseny sempre per davant de la comoditat del ciutadà, això és Barcelona.

Clara,
Ja et vaig deixar un comentari al teu blog.

Ramon,
Passar de ser secretària de la Mesa del Parlament (el seu càrrec actual) a cap del tercer grup polític de l’ajuntament (això diuen les enquestes) no sé si és exactament un ascens. En fi, tothom té dret a buscar-se la vida.

Oliva,
Estic d’acord, l’ajuntament ja el donen per perdut però la riquíssima Diputació faran el que sigui per conservar-la. Riquíssima amb els nostres diners, of course.

Bar.cel.ona.uta,
Jo no veig tan clar que Hereu sigui millor que Clos, però tots dos junts formen un tàndem d’allò més impresentable.