.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 4 d’abril del 2011

El gest és d’agrair

Encara que vull pensar que la seva ha estat una decisió molt ben rumiada i no pas fruit de la rauxa, passats uns dies encara em queda el dubte de si tot plegat només és degut a que Jordi Pujol tot d’una se’ns ha fet gran. Em pregunto què li deu haver passat a l’expresident per declarar-se de cop i volta independentista. Sigui com sigui, aquest gir inesperat després de tota una llarga trajectòria política en contra de l’independentisme és d’agrair. Diuen que rectificar és de savis. El gest de Pujol sens dubte provocarà que altres catalans es replantegin el seu posicionament polític sobre la conveniència d’una Catalunya que deixi enrere les actuals tutories espanyoles. Intueixo que a partir d’aquest gest simbòlic de Pujol alguns més s’afegiran a la causa d’una Catalunya que passi comptes directament amb Brussel·les, sense intermediaris, una opció potser encara minoritària però que cada dia que passa té més defensors. Dit això, no s’acaba d’entendre el motiu d’aquest secretisme a l’hora d’anar a votar. I això val igualment pel president Mas, que també ha reconegut que va anar a votar mig d’amagatotis. Potser ens ho van amagar perquè pensaven que feien una cosa lletja? Però si fos així, llavors per què després ho han fet públic? Sigui com sigui, però, el gest és d’agrair.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Sembla que als seus companys de govern, perquè això és un bi-partit no?, no els ha fet gaire gràcia tot plegat. Coses que passen per coaligar-se amb la dreta més rància catalana (que no és pas el PP).

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Votar no és obligatori i els d'Unió diuen que ells no voten, però que respecten que els de Convergència votin. Impecablement democràtic per ambdues parts.

Anònim ha dit...

Votar no es obligatori com diu en Miquel, però precisament son els polítics els que critiquen els que no voten.
Com diu en Clidice la dreta mes rància de Catalunya es UCD, però el PPC es tan ranci com ells i a mes espanyolista i anticatalanista, i la Chacona (això no esta be el dir-ho) te un morro físic i mental que se'l trepitja.
En Mas es tan "prudent" que deixarà que Catalunya continuï pagant els plats trencats encara que aquí ens falti el menjar i a la resta del estat el llencin a les escombraries.
I la resta de la desfeta del tripartit continuaran posant el dit a la llaga que ells varen contribuir a fer-la grossa per tal de que no es curi i puguin donar culpes al que l'ha heretat.
Em descuidava de dir que tots plegats no acusaran cap crisis a les seves butxaques.
La independència nomes ens la podem agafar la gent del poble, per després donar-la a aquests polítics que malbarataran els cabdals públics, però com que ho faran dins de Catalunya, al menys donaran un xic de vida al nostra pobla i no al andalús i extremeny, com ara.

Miquel Saumell ha dit...

Joa'Quim,
Perdona, he estat fora i m’havia passat per alt el teu comentari, que agraeixo. Només una precisió: els polítics que dius no ens han caigut del cel, els hi hem posat nosaltres.