.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 29 de juny del 2014

L’Ateneuesfera segueix viva


Per diverses causes que no vénen al cas feia catorze mesos que l’Ateneuesfera no es reunia formalment, i aquesta setmana hem donat per acabada la llarga desconnexió presencial, que no virtual. Així, el dijous 26 de juny una vintena d’autors de blogs de l’Ateneuesfera ens vam tornar a trobar, i aquest cop ho vam fer en un format diferent. No va ser en dissabte a l’hora del té i en una de les sales de l’Ateneu Barcelonès com fins ara teníem per costum, sinó a mitja setmana i en format sopar al restaurant que es troba a la planta baixa d’aquesta molt venerable institució.

Ja fa més de sis anys que els membres de l’Ateneuesfera ens reunim més o menys regularment, i no és cap secret que, des de l’any 2008, el món d’internet en general ha canviat radicalment, i el de les xarxes socials i el dels blogs en particular, també. Dijous vam discutir força sobre la utilitat d’aquestes eines (whatsApp, twitter, facebook, blogs...) i, com ens acostuma a passar, no ens vam posar pas d’acord. La conclusió és evident: més que la valoració més o menys positiva de les diverses eines lligades a la xarxa el que de veritat compta és l’ús que l’usuari en fa. I com que no hi ha dos usuaris iguals, les valoracions no poden coincidir. És així de simple.

La Laura Santacruz va ser la blogaire convidada, i el seu blog Deconstrucció de la lectora ha quedat incorporat a la llista de blogs que hi ha a la columna de la dreta d’aquest blog. Ja en som 63!

Abans de donar per acabada la sessió els ateneuesfèrics presents ens vam comprometre a repetir sopar allà mateix, a la tardor, abans d’acabar l’any, i des d’aquí deixo una proposta oberta a la consideració dels 63 membres de l’Ateneuesfera: la propera trobada podria tenir lloc entre el 15 de novembre i el 15 de desembre, és a dir, un cop hagi quedat una mica més aclarit el panorama polític català, i abans de les festes nadalenques. La proposta és, però, oberta i, com a tal, modificable.

8 comentaris:

Laura Santacruz ha dit...

Va estar una trobada ben amable; encantada d'haver-hi estar convidada! Ens (re)trobem, doncs, a la tardor...

Allau ha dit...

Molt bona idea. Secundo la proposta!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No coincidim en tot però tampoc hi ha grans desacords o postures irreconciliables.

Trobo molt adequada la proposta de data!

Daniel Vidal ha dit...

63 blogs!

Tot un éxit... especialment pel plaer que dóna participar en aquestes trobades tan enriquidores.

Galderich ha dit...

Per Sant Albert ens tornarem a trobar. Ho trobo perfecte!

És tot un plaer contrastar opinions per poder-me-les modificar si cal.

Clidice ha dit...

Només si els prohibiu el salmorejo d'all ^^ Tot un plaer compartir i, sobretot, aprendre amb tan bons creadors.

Marta ha dit...

Miquel, ets la persona organitzada que tot grup necessita. El Guillem i tu feu un bon tàndem. Ens apuntem el dia 15 de novembre. El debat està servit. Mal aniria que estiguéssim d'acord en tot :) Bon estiu!

Miquel Saumell ha dit...

Hola!

Moltes gràcies per venir i per deixar el vostre comentari. No oblideu que tot el mèrit d'aquestes trobades és exclusivament del seu inventor, fundador i president, en Guillem.

Jo només (o "namés", com diu una excel·lentíssima senadora catalana) sóc un animador més de les trobades ateneuesfèriques.

Estaria bé que a partir de primers de novembre entre tots li recordéssim al Guillem el "compromís" de tornar-nos a trobar abans del 15 de desembre, no fos cas que ens agafés la mandra punyetera.

Bon estiu a tothom!