.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 27 de febrer del 2017

Calvo: “El dinero público no es de nadie”

L’afirmació, més que provocadora, que he triat com a títol d’aquest comentari, és un disbarat dels més grossos que hem hagut d’escoltar en els darrers anys, sobretot tenint en compte que l’autoria de la frase pertany un personatge que fa deu anys s’asseia a la taula del Consejo de Ministros d’Espanya. És una demostració més que els ministres també poden deixar anar grans disbarats amb aquella impunitat que sembla anar aparellada amb el càrrec que ocupen.

L’autora de la frase és una senyora andalusa, Carmen Calvo, ministra del govern Zapatero. La frase sencera deia: “Estamos manejando dinero público, y el dinero público no es de nadie”. Amb aquesta filosofia, que sembla ser compartida per altres personatges amb accés a la clau de la caixa pública, alguns polítics treuen la conclusió que com que el diner públic no és de ningú se’l poden apropiar amb total impunitat, com aquell que es troba una moneda d’un euro pel carrer.

Quan veus que alguns governants, amb la idea que no són de ningú, ens roben els diners públics, és a dir, quan veus que et roben impunement a la cara i sense ni tan sols dissimular, i quan constates que, si són condemnats per la justícia, en la majoria dels casos i amb les excuses més inversemblants no tornen mai els diners robats, és a dir, els nostres diners, és comprensible que hi hagin persones que acabin simpatitzant amb el moviment anarquista.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

No fa gaire, el nostre ínclit primer tinent d'alcalde, d'ICV, es va queixar amargament de com li resultava de feixuc -i injust (???)- haver de justificar la despesa pública.

No cal dir que alguns treballem per si la fiscalia té una estoneta, entre copes amb advocats defensors de delinqüents econòmics i barruts de tota mena, per fer cabal d'aquest ésser humà.

Oliva ha dit...

LO QUE MES M'EMPRENYA,ES ESCOLTAR A GENT AMB MERDA FINS LA GOLA,PARLANT DE CORRUPCIO,LA DELS ALTRES ESCLAR...SRO.ICETA "CALLESE LA BOCA".

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
És la típica reacció de la mena de gent que encara no han aprés que gestionen uns diners que NO SÓN SEUS.

Oliva,
Amb la corrupció passa una cosa, i és que sempre és molt més visible l'aliena que la pròpia. I això és aplicable a tots els partits.