.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 31 d’agost del 2017

I els que perdin?

L’u d’octubre els catalans que vulguin aniran a votar i, òbviament, l’opinió dels que decideixin no anar-hi no serà tinguda en compte. Així és la democràcia. És d’esperar que molta gent exercirà el dret democràtic de votar, i com més persones ho facin, millor. Després poden passar dues coses: que guanyin o que perdin. Si guanyen, perfecte, i si perden, també perfecte. En qualsevol dels casos el procés conclourà de forma democràtica. Els catalans que surtin guanyadors (tant se val que siguin partidaris del sí com del no) hauran guanyat democràticament, i els que perdin, també hauran perdut de forma democràtica. Tinc clara quina és la meva opció, i accepto el risc de perdre si la posició contrària obté més vots que la meva. No tinc tant clar, però, que qui té l’opció contrària a la meva es conformi amb el resultat de la votació si la seva opció surt perdedora. Encara m’atreviria a anar més lluny. Qui no vol que es voti és perquè intueix que la seva opció és la minoritària, i no vol que això es posi en evidència en una votació democràtica. I no cal donar-hi més voltes.

5 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, votar si pero de manera democràtica no saltan-se la llei.Tu dius que qui no vol que es voti és perquè intueix que la seva opció és la minoritària. I el que vol votar cada dos per tres que? (9N, 27S, 1O...)

Galderich ha dit...

La Sobirania Nacional és superior a unes lleis que col·lapsen el fet de sufragi plebiscitari vinculant.

Afortunadament no és època de revolucions violentes i per això s'ha de fer de manera pacífica, votant. Si l'Estat no ho vol no hi ha més remei que la insubmissió i la resistència pacífica.

Unknown ha dit...

Penso exactament igual que tu, Miquel però cada dia temo més que invalidin l'autonomia, inhabilitin càrrecs i prenguin la Generalitt. Qualsevol cosa abans dadmetre la possibilitat d'una Espanya trencada.

Oliva ha dit...

ELS QUE TENEN POR A PERDRE SON MOLT PERILLOSOSO,I SI A MES A MES PERDEN CALZEMNUS¡¡¡..."CALDRA UN ALTRE COP SER VALENTS"?.DONCS SI...

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Les discrepàncies polítiques només es poden resoldre de dues maneres: votant democràticament o a hòsties.

Galderich,
D'acord.

Glòria,
Nosaltres (vull dir els que volem votar) som molts més que ells (els que volen impedir-ho). Des de la metròpoli poden fer moltes coses, però al final es votarà.

Oliva,
Repeteixo la resposta anterior.