.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 28 d’agost del 2017

L’u per mil

Sovint hem d’escoltar declaracions de dirigents populares i ciudadanos que es permeten parlar en nom de la majoria de catalans. A la manifestació de Barcelona de dissabte ho vam tornar a veure. Així, si repassem els pobles i ciutats de Catalunya veurem que aquests dos partits s’atribueixen falsament una representació que no tenen. A Catalunya hi ha 948 ajuntaments i, per tant, 948 alcaldes. Els alcaldes populares i ciudadanos sumen un, que és l’alcalde popular d’un poblet que amb prou feines arriba als cinc-cents habitants. D’alcaldes ciudadanos a Catalunya no n’hi ha cap. La quota d’alcaldes d’aquests dos partits —només un alcalde— representa l’u per mil dels alcaldes catalans. Aquesta és la realitat, i a partir d’aquí podem parlar del que sigui.

Després hi ha la peculiaritat de l’àrea metropolitana castellanoparlant de Barcelona, on aquests partits tenen alguns regidors. Però, tot i això, tampoc disposen de cap alcalde. Així que amb les seves declaracions públiques seria recomanable una mica de prudència i, sobretot, menys prepotència. Més que res perquè, tot sovint, populares i ciudadanos presumeixen d’una representació que no tenen.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

I hauríem de començar a parlar que el seu vot és i apel·la a una certa etnicista enfront de "la Catalunya profunda" com ells anomenen als qui no els voten...

Oliva ha dit...

PARLEN PER BOCA D'ASE....SOBRE TOT Cs.IGNORO QUANS SON EN REALITAT,EN LES ULTIMES ELECCIONS VAN ENTABANAR A EL "PERSONAL,"VENEN"UN "ESPANYOLISME" DE PANDERETA,I UNA IDEOLOGIA,QUE N'ERA LA SEVA,VAN ARRIBAR A DIR QUE ERAN LIBERALS-SOCIALISTES,REGENERACIONISTES I BLA.BLA.BLA.,EL PP.,ES UN ALTRE COSA,I ELS SEUS VOTANS,MES O MEINYS SABEN LO QUE VOTAN...

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Una "Catalunya profunda" que, per altra banda, és la majoria del territori català.

Oliva,
No t'esforcis a buscar definicions, dient que són la crossa del PP n'hi ha ben bé prou.