.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 3 de març del 2010

Coses que criden l’atenció

1/ Dissabte passat varem anar de calçotada, concretament a Cal Ganxo de Masmolets. Ja hi havia estat fa uns anys però no ho recordava. Organització perfecte, servei molt eficient i agradable, plats que arriben a taula calents i sense fer-se esperar, una mena de puzle capaç de combinar qualitat i bon servei que té força mèrit tenint en compte la gran quantitat de clients que hi mengen alhora. Tot plegat em va cridar l’atenció molt agradablement. Segur que hi tornaré.

2/ Diumenge hi ha haver una nova tongada de referèndums a vuitanta poblacions de Catalunya. El “sí” va guanyar per una aclaparadora majoria, tot i que de manera molt previsible han tornat a sortir els demòcrates de sempre interpretant a favor seu el sentit del vot d’aquells que es van abstenir. Em va cridar l’atenció el tractament informatiu que els diaris de paper en van fer dilluns. Em limitaré a comparar-ne dos agafats a l’atzar. El Punt, amb les catorze primeres pàgines incloent-hi la portada, més l’editorial, dedicats en exclusiva al tema. La Vanguardia, amb només un article que ocupava un tros de la pàgina 14. Entre poc i massa.

3/ Diumenge a les sis de la tarda. Sabadell. Teatre La Faràndula. Vàrem anar a veure la representació de l’òpera Carmen. Ja he explicat alguna altra vegada que a mi l’òpera no m’acaba de convèncer. Trobo que és un espectacle poc àgil, necessiten hores per desenvolupar un tema que es podria enllestir fàcilment amb un parell de minuts. La mezzosoprano Sanya Anastasia en el paper de Carmen ho va fer força bé, tot i que pels moviments del cos es notava de seguida que no és andalusa. Em va sorprendre la mitjana d’edat dels espectadors, força elevada. Ho va explicar molt gràficament una senyora que tenia asseguda al darrere: la majoria de nosaltres demà no ens hem d’aixecar d’hora. Jo sí.

4/ Dilluns passat, a les dotze del migdia, un camió d’escombraries puja per la Rambla de Catalunya de Barcelona fent la seva feina. Aquell carrer té un carril únic de circulació en cada sentit. Atura’t aquí, agafa el container i buida’l, torna’l a deixar al seu lloc, avança uns metres més i torna a repetir la mateixa història. A ningú se li escapa que, a aquest ritme, per recórrer una illa de cases de l’eixample es necessita temps. Darrere del camió es va formar una cua de cotxes atrapats sense poder sortir d’aquella trampa municipal. Alguns conductors tocaven inútilment el clàxon. Aquesta feina no es podria fer dotze hores més tard, o dotze hores abans? L'alcalde està per altres coses, ara el tenim molt ocupat amb l'esquiada del 2022.

8 comentaris:

Daniel (Sarrià) ha dit...

Et falta per mirar "El Periódico" del dilluns, que si que va tocar el tema però per fer-hi befa. En aquest cas, no es ni poc ni massa, simplement no calia.

Clidice ha dit...

em fa molta gràcia com es llegeixen els resultats d'una consulta, legal però no vinculant. Altres consultes, legals i no vinculants, com el referèndum de l'OTAN i el de la Constitució Europea, van tenir uns resultats desastrosos, tot i tenir el suport total de la màquina de l'estat, i la premsa més aviat va culpabilitzar els que no van anar a votar. Curiós, molt curiós.

Unknown ha dit...

Una matisació. El servei de recollida d'escombraria no sempre es pot fer per la nit. Hi ha casos on, pel volum de la restauració i del sector comercial, cal passar-hi dos cops. N'hi ha d'altres, com per exemple Pedralbes, on passant-hi per la nit en sobra. I n'hi ha d'altres, com per exemple GRàcia, on es passa a mitjanit i es fa molt soroll, molestant el veïnat per l'amplada dels carrers. Però durant el dia es molesta els conductors. Dit això, dubto molt que un nou alcalde canviés substancialment aquest servei, perquè no crec que cap alcalde desitgi que hi hagi merda a Rambla Catalunya al migdia.

Miquel Saumell ha dit...

Daniel,
A partir d’una edat diuen que ens hem de cuidar més, i per consell mèdic jo El Periódico només me’l miro molt de tant en tant. Dilluns no em tocava.

Clidice,
Una cosa és clara: qui no vota, no vota. I punt. Per tant, qui no vota no vol dir que hi estigui a favor, o que hi estigui en contra. Simplement, prefereix no donar la seva opinió. Perquè com tu dius, si comencem a interpretar segons quins silencis arribarem a la conclusió que hem de marxar de la Nato, i potser tampoc és això. O potser sí!

Andreu,
Potser tens raó però si la justificació (jo això ho ignoro) són les deixalles de la restauració i l’imatge que es vol transmetre d’un carrer tan emblemàtic com la Rambla de Catalunya, llavors un hauria de treure la conclusió que a les 12 del migdia es retiren les deixalles dels sopars del dia anterior, i no em quadra que esperin 12 hores per recollir-les.

Unknown ha dit...

No, el raonament no és que es recull a les 12 per recollir allò que bars i restaurants i botigues treuen durant la nit. El raonament és que la gent llença la brossa per la nit, però molta també al matí. I durant el dia, per evitar problemes quan els comerços necessitin tirar les coses, es fa una recollida addicional que garanteixi que no tindran problemes. Es podria fer a les 12 o a les 15h, això ja és més opinable. I tampoc entraré en discutir si és bo que la gent llenci les escombraries al matí. Es fa tot i que no es recomana fer-ho

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Opinable ho és tot, només faltaria, però potser convindràs amb mi que les dotze del migdia i en un carrer d’aquelles característiques no és el millor moment del dia per recollir la brossa.
De la mateixa manera que penso que tampoc no és gens oportú optar a l'esquiada del 2022, o plantejar ara, precisament ara, aquell lífting estètic de la Diagonal amb l’excusa del tramvia sí o sí.
És per això i per moltes coses més que penso i dic sovint que els barcelonins estem en males mans, i que ens mereixem quelcom millor. Tot plegat són les conseqüències de més de tres dècades seguides d’un mateix color polític governant la ciutat.

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb tu amb el tema de la Diagonal, dels Jocs i de la majoria de projectes de la ciutat. I tampoc estic d'acord en com s'estan gestionant alguns serveis. Ara bé, el de la brossa és més complicat del que sembla, i si un altre alcalde pot aconseguir passar només un cop al dia per recollir brossa a una zona on se'n produeix molta, segurament mereixerà l'aplaudiment. Jo, en tot cas, he comentat en relació a un servei i no a la gestió global.

Per cert, la recollida pneumàtica estalvia haver de passar amb camions durant el dia... però el fet que s'hagi instaurat aquest servei (amb problemes) a Gràcia, veig que no ha merescut el nostre aplaudiment en els nostres blocs.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Només un aclariment. Un alcalde no es mereix el nostre aplaudiment per fer bé la seva feina, això hauria de ser la cosa més natural. Per tant, ni aplaudiments ni medalles per complir amb la seva obligació, que per això li paguem un bon sou. En canvi, es mereix la nostra crítica quan la seva feina no la fa bé, perquè si no el critiquem nosaltres no ho farà pas la gent del seu entorn. El què intento dir és que dels “botafumeiros” ja en gaudeix amb escreix mitjançant la propaganda institucional que, si depengués de mi, suprimiria “de un plumazo” (ara s’ha d’estalviar, especialment en despeses supèrflues).
Jo ho veig així, potser és que sóc un pèl massa exigent amb els meus empleats, i a un alcalde jo sempre me’l miro com el nostre empleat, encara que sovint ells es pensin que som nosaltres els que estem al seu servei.