.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 25 de març del 2010

Unes conclusions surrealistes

Mayor Oreja va manifestar que el govern Zapatero no ha deixat mai de parlar amb Batasuna. Fins aquí jo estic d’acord amb el senyor Mayor o, més ben dit, m’agradaria que fos veritat que el govern no hagués trencat el diàleg amb uns personatges que, ens agradi o no, políticament representen un percentatge important dels ciutadans bascos. Al marge del que diguin els jutges sóc dels que intento fer l’esforç de no barrejar les activitats d’un partit polític amb les d’una organització de caire terrorista, i si hi han hagut determinades sentències que les han barrejat aprofito per mostrar una vegada més la meva discrepància amb unes lleis que emparen aquest totum revolutum legal que no seria possible en països de democràcia més consolidada que la nostra.

El problema és que, a partir d’aquesta afirmació, el senyor Mayor n’ha tret unes conclusions surrealistes, que semblen més pròpies d’una persona a la que li comença a patinar la neurona que les d’un polític responsable. I dient això no voldria pas que se’n tragués la conclusió que estic qualificant de responsable el govern actual, doncs penso que és dels més irresponsables que hem sofert des d’allò que es coneix com el fet biològic. Però, pel que deia abans, seria encara més irresponsable si el govern, aquest o qualsevol altre, hagués trencat tots els ponts de diàleg amb Batasuna.

Evidentment no estic d’acord amb les conclusions que a partir de l’existència del presumpte diàleg n’ha tret el senyor Mayor, i observo que amb això coincideixo amb la majoria. Fins i tot se li han tirat a sobre des del seu propi partit, tot i que en aquest cas amb poca convicció. Però faríem bé tots plegats de saber separar el gra de la palla, de saber identificar on s’acaba el diàleg (en una democràcia el diàleg no pot ser mai delicte) i on comença la connivència denunciada pel senyor Mayor entre un govern democràtic i una organització terrorista.

8 comentaris:

kika ha dit...

a aquest fa molt temps que li patina la neurona... com és que no el jubilen? perquè no jubilen ningú potser?

Toni Rodon ha dit...

Aquest home diria jo que no està bé del cap (amb perdó). El problema, com deien avui a Rac1, és que no és un personatge en blanc i negre, sinó un pes pesat en l'executiva del PP! A més, cal no oblidar que va guanyar les eleccions europees...

Clidice ha dit...

ai la vella guàrdia que es resisteix a perir! i quant de poder que atresoren! no sé com ens n'estranyem encara :)

Anònim ha dit...

LA POR FA DIR MOLTES TONTERIES,I ES EVIDENT QUE AQUEST POBRE HOME TE MES POR QUE CONEIXAMENT.
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Kika, Toni, Clidice, Oliva,
Moltes gràcies.

Enric Tomàs ha dit...

A mi em sorpren que el PP surti ara amb això. Si volen mossegar al PSOE el que han de fer és parlar d'economia. La gent pot estar molt farta de ZP però aprecia que intenti acabar amb ETA. El que aconseguirà el PP és desviar el debat de la crisi i la incompetència del Govern central per fer-ne front.

Miquel Saumell ha dit...

Enric,
Jo no crec que la posició de Mayor sigui avui la posició oficial del PP tot i que és evident que molta gent del PP (i també d’altres sensibilitats polítiques) pensen com ell.

Enric Tomàs ha dit...

Estic d'acord, però ja saps que al PP li poses un tema com aquest i surten tots en embestida (amb la premsa afí donant corda).