.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 13 de desembre del 2011

Quan el sindicalisme esdevé delinqüència (i 2)

(Ve d'aquí)

Però el súmmum del despropòsit és, com dèiem abans, que aquest sindicalisme es finança via pressupostos públics, és a dir, amb els nostres diners. Patim tota mena d’inconvenients d’unes mobilitzacions que nosaltres mateixos financem. D’això a casa meva se’n diu cornuts i pagar el beure. Però que no se’m mal interpreti. En una societat democràtica el sindicalisme està tan justificat com ho estan les organitzacions patronals, però si aquestes organitzacions no són capaces d’autofinançar-se amb les quotes dels seus afiliats potser s’ho haurien de fer mirar. Per concretar: recentment s’ha publicat, i fins ara ningú no ho ha desmentit, que els treballadors amb afiliació a un sindicat que estan al corrent del pagament de la quota sindical no arriben ni al cinc per cent de la nostra força laboral. Doncs amb això ja està tot dit.

Tots recordem aquella vaga salvatge dels controladors aeris que va paralitzar –literalment– el país i va deixar centenars de milers de viatgers sense poder volar. Si no vaig errat cap d’aquells impresentables ha estat condemnat per la justícia. Podem recordar també aquella invasió que es va produir a les pistes de l’aeroport de Barcelona per part del personal de terra. Tinc entès que cap dels invasors no ha entrat a la presó. No deixa de ser molt preocupant el fet que, veient que les seves accions no els reporten cap càstig, els sindicalistes cada dia es mostren més agressius i xulescos amb qui gosi discrepar de les seves accions violentes. Em refereixo a les amenaces verbals, la violència física, la silicona als panys i altres especialitats sindicals clarament delictives.

La solució passa per fer amb urgència una llei de vaga amb cara i ulls que, entre altres mesures, impedeixi els abusos sindicals. I evidentment passa també per abolir l’actual finançament públic dels sindicats i les patronals, unes organitzacions que s’haurien de finançar amb els seus propis recursos. En definitiva, és urgent tancar l’aixeta de la generosa subvenció governamental per a aquestes organitzacions i dedicar els recursos públics a altres finalitats més urgents i necessàries com, per exemple, fixar un salari just per a metges i infermeres. Cal dir que actualment gaudeixen d’uns salaris que, en molts casos, són inferiors als d’una taquillera del metro. Amb tots els respectes per a les taquilleres del metro.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho has explicat molt bé, però tampoc ningú no et farà cas. Piquem sobre el ferro fred. Aquest era també un dels meus punts objectiu, perquè és la única sol·lució, però no en volen, de sol·lucions, els polítics i els opinadors públics, volem perpetuar els problemes, perquè és el que els convé.

Clidice ha dit...

Enfrontar de cara els problemes, quan es tenen intencions poc clares, sobretot de cara a "protegir" interessos propis i de familiars, amics, coneguts, saludats i aquell que em vota, és una utopia. Encara és hora que hagi vist un sindicalista, dels que s'omplen la boca de la paraula llibertat, i del com són de dolents els empresaris, tots, que digui, també, obertament, les misèries del seu ram.

Anònim ha dit...

Jo ho vaig fer molt curt. Això ho vaig entrar a un blog meu el 22/11/2010:
"E.3. Els convenis seran a l'àmbit de l'empresa.
E.4. Els sindicats, que estan al servei dels treballadors, es finançaran amb les cotitzacions dels seus afiliats, que ho seran voluntàriament.
E.5. El Tresor Públic no podrà subvencionar sindicats, ni organitzacions empresarials o cambres de comerç, perquè aquells que no en reben cap servei no han de pagar-ne la despesa, ni que sigui indirectament amb els seus impostos."
però, es clar, el meu el miro jo i potser un o dos "amics" i no serveix per res.

Miquel Saumell ha dit...

Ramon,
Aquest és un tema de pur sentit comú però, dissortadament, molts dirigents polítics ni tan sols saben que el sentit comú existeix. I si ho saben, encara pitjor.

Clidice,
No reconèixer les misèries pròpies és molt propi de la condició humana. A ningú agrada fer un "mea culpa", i els sindicalistes són especialment repatanis en aquest aspecte.