.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 22 d’abril del 2013

Tornen els correbous i seguim fent el ridícul

(Foto: 20 minutos)

Aquests dies comença una nova temporada de correbous, i per a molts catalans això és un nou motiu de vergonya aliena. Cal recordar que el Parlament va fer el ridícul més estrepitós quan es van prohibir els toros i no els correbous. Si els toros es van prohibir a Catalunya per motius d’identitat nacional, que intueixo que les coses van anar més aviat per aquí, puc entendre la decisió de mantenir els correbous. Només dic que la puc entendre, que no vol dir que la comparteixi. Ara bé, si com defensen alguns l’únic motiu de la prohibició dels toros va ser la defensa dels animals, no s’entén que no es prohibissin també els correbous. Quina manera de fer el ridícul els diputats que ens representen! Perquè encara que siguis parlamentari cal ser sempre coherent i, sobretot, cal no fer mai el ridícul. Si gaudeixes amb un espectacle tradicional en el que es maltracta un animal, perquè el fet de ser una tradició molt arrelada és l’excusa que posen els defensors dels correbous, fas el ridícul quan simultàniament prohibeixes la també llarga tradició dels toros. Ras i curt, aquells que es declaren animalistes no tenen cap excusa per defensar els correbous. Si els toros es van prohibir per constituir la fiesta nacional espanyola, diguem-ho clarament i no hi busquem excuses animalistes. Si per mi fos ho tindria clar: prohibició de tots els espectacles que consisteixen en maltractar els animals, tal com passa en els països civilitzats.

4 comentaris:

Allau ha dit...

Completament d'acord, sempre m'ha semblat una incoherència vergonyosa.

Clidice ha dit...

doncs ... sí. Però, noi, aquí l'estúpida por a perdre vots, la gran escola dels covards ...

Galderich ha dit...

En fi, una vergonya més a afegir...

Miquel Saumell ha dit...

Allau, Clidice, Galderich,
Gràcies, que passeu una bona diada de Sant Jordi!