.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 23 d’abril del 2013

Catalunya és un llibre i una rosa

Tot i que alguns intenten amagar-ho, Catalunya i Espanya són unes societats molt diferents. Ahir parlàvem de la fiesta nacional espanyola, que no és precisament un exemple massa exportable per enfortir allò que alguns tant diuen valorar i anomenen marca España. Si més no, exportable als països endreçats. En canvi, a Catalunya i també a altres llocs avui celebrem una festa molt simpàtica i perfectament exportable a tot arreu: la diada de Sant Jordi. Avui, 23 d’abril, es commemoren els 1710 anys de la mort del sant. Sang i fetge a dojo vs. llibres i roses arreu. Gran contrast entre les nostres respectives festes. És el contrast que hi ha entre la vergonya aliena que provoca el patiment gratuït fet espectacle i la satisfacció personal que produeix la lectura reposada d’un bon llibre. Un exemple més que posa novament en evidència el nostre fet diferencial. Tot i l’existència dels lamentables correbous, que aquí també tenim una mica de tot, Catalunya no és Espanya. Catalunya és avui un llibre i una rosa, mentre Espanya és una cursa de braus.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense oblidar que la rosa és plena d'espines.

Bona diada, Miquel!

Jordi ha dit...

Bona diada.

Doncs si, un bon exemple de les diferències.

Si, la rosa té espines per defensar-se. Potser podríem aprendre una mica.

Miquel Saumell ha dit...

Enric i Jordi,
Gràcies. I sí, aquesta setmana s'ha parlat més de les espines que de la rosa, tot un símptoma.