.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 9 d’abril del 2013

Margaret Tatcher & Sara Montiel

Ahir es va anunciar la mort de dues personalitats ben conegudes i, alhora, diametralment oposades una de l’altra, com la nit i el dia. Margaret Tatcher va morir a Londres, als 87 anys. Sara Montiel (he escollit una foto seva, d’Efe, per il·lustrar aquest comentari) va morir a Madrid, i en tenia 85. No pretenc fer una valoració a fons sobre les seves respectives activitats professionals, però no tinc cap dubte que ambdues senyores passaran a la història. La senyora Tatcher va ser una gran política i la senyora Montiel una gran artista. No m’agradava la forma de governar de la senyora Tatcher, i no m’agraden les pel·lícules de la senyora Montiel. Però el que ningú pot objectar és que ambdues van triomfar de valent en les seves respectives activitats. I ni que només sigui per això es mereixen un reconeixement públic. No tothom que es proposa triomfar ho aconsegueix, i aquestes dues senyores ho van aconseguir amb escreix.