.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 17 de juny de 2009

El mal exemple de l’alcalde Hereu

Mantenir al dia un blog personal d’internet porta feina i despeses, encara que aquestes es limitin al cost del temps que hi dedica el seu titular. I és que normalment el manteniment d’un blog personal va a càrrec del seu titular, tot i que quan es tracta de blogs de polítics sabem que sovint se’n fa càrrec el partit. Fins aquí res a dir, s’ho paguen ells.

El manteniment del blog personal que esteu llegint me’l pago jo, amb un cost zero per al contribuent. Però el manteniment del blog personal de Jordi Hereu, l’alcalde de Barcelona, ni se’l paga ell ni ho fa el seu partit. Resulta que va a càrrec dels pressupostos de l’ajuntament que farcim els barcelonins amb els nostres impostos. Vull pensar que en països més seriosos que el nostre no es donen aquestes arbitrarietats.

Ara s’ha fet públic que el blog de propaganda personal de l’alcalde ens costa als barcelonins 315.000 euros l’any, 863 euros al dia, 36 euros l’hora comptant les 24 hores del dia. Un veritable escàndol, i més en temps de crisi on se suposa que les autoritats haurien de ser els primers en donar exemple d’austeritat i d’un bon ús dels diners públics.

I després encara es sorprenen de la desafecció política que generen ells mateixos amb abusos com aquest.

8 comentaris:

Clidice ha dit...

Caram! què hi té un equip treballant-t'hi? No me l'he mirat, les coses de la capital m'interessen poc, però ho hauré de fer, perquè si a sobre no és bo, és per desempolsar la guillotina!

Clara Esquena i Freixas ha dit...

A vegades, quant més saps, més indefens i impotent et sents davant de les injustícies. Sabem que els polítics despilfarren però em temo que això no farà que deixin de gastar els nostres calés a mans plenes... no sé com petarà tot això!

òscar ha dit...

un cost desorbitant quan hi ha tan poc (o res) a dir, no?

Marc D ha dit...

I això que es fa dir socialista.

Això és com les culleres de 400$ als pressupostos de l'exèrcit americà. Per algun lloc s'han de justificar les fuites de diners públics. S'embutxaquen tants diners com poden i perquè no es noti tant i els pressupostos quadrin minimanent, hi posen costos ficticis desorbitats a coses que valen quatre rals per compensar. Qui tingués accés a aquets pressupostos hi veuria infinitat de coses com aquestes, però com que en el fons ningú s'ho mira i nomes comproven que el que "es gasta" més o menys coincideixi amb el que es treu de les arques, entremig poden fer totes les trampes que vulguin.

Perquè no és que el blog costi 315.000€. Cap blog val això. Podeu estar segurs que el que han fet ha sigut atribuir aquesta quantitat al blog per justificar uns diners que han marxat per un altre lloc. Potser per anar-se'n de putes, com van fer els del PP a menorca fara uns anyets. Qui sap.

Miquel ha dit...

Quina vergonya...però tranquils això no surtirà ni per TV3 ni per Catalunya Ràdio, i la gent segueix votant sociatisme.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice, Clara Òscar, Marc i Miquel,
Bon dia i gràcies pels vostres comentaris.

Vida quotidiana ha dit...

315.000 euros...per un mal bloc, perquè és infumable. Per cert, m'agradaria saber quin és el nombre de visites que rep l'anomenat "bloc", e3xcloent per descomptat tot el trànsit generat des d'oficines municipals...

Rafael del Barco Carreras ha dit...

EL ALCALDE HEREU,

SU BLOG, EL AGUA, GAS… Y ELECTRICIDAD.Rafael del Barco CarrerasPor razones, que repito demasiado, nunca me olvido del Ayuntamiento, pero que su alcalde atente contra mi escasa pensión a través del recibo del agua, me cabrea hasta el peligroso infarto. Y sucede cada cuatro trimestres comparando consumo y facturación. Pero si encima me insulta cargando 315.000 € EN LAS CUENTAS MUNICIPALES DEL 2008 por los costes de su blog, que a mí me cuesta 000 €, el cabreo se multiplica, demostrando que lo del infarto es imposible, ¡con lo qué he pasado!

Si ducharme sube un 13% en dos años, y mi pensión un 2´4 anual, que el alcalde se gaste 315.000 € en su blog, más de 50.000.000 millones de pesetas al año, me ofende. Convencer a sus votantes nos sale carísimo, le votemos o no. Y rizando el rizo del amelé de las cuentas municipales el cargo se incluye en Informació y Comunicació de Barcelona y la gestora de BTV, un canal televisivo para su uso y abuso. Cuando se palean millones se pierde el respeto por el dinero, ¡sobretodo ajeno!, y 315.000 € no son nada comparados con el inmenso gasto de BTV, o de las campañas electorales cargado en otras “filiales”. Ver imágenes en www.lagrancorrupcion.blogspot.com

Al igual su predecesor Narcís Serra, que ahora se dedica a cobrar de la Caixa de Cataluña y de los sustanciosos consejos de administración de Telefónica y Gas, que para no ser menos que Aguas, ha aumentado el coste del KWH de 0.051496 en 2007 a 0.056849 en 2009. En Gas, que se sepa no financian campañas electorales y televisiones ¡qué también!, pero la CAIXA, su megalomanía expansionista, y sus consejeros deben de costar un disparate. En el neofranquismo cada reyezuelo hace de su capa un sayo.

Ni que decir tiene que todos los IMPUESTOS O TASAS MUNICIPALES han subido por encima de la inflación estos dos últimos años. Las tasas o bases impositivas.

Si continúan atentando contra las rentas bajas deberán ampliar las duchas gratuitas en los servicios sociales… duchas, comida, cama… ¡alardeando de grandes programas sociales en BTV! ¡A Hereu se le llena la boca con sus abuelitos! Aunque después aleguen haber agotado la partida presupuestaria.

Además de al blog del alcalde me fastidia contribuir al singular edificio chirimbolo de la compañía, pero no puedo por menos que ducharme, y por el momento con agua caliente… los viejos olemos muy mal… a pagar sin remedio. Si pudiera me convertiría en objetor fiscal.

Y a nivel Nacional su jefe Zapatero hace lo propio con la electricidad, pero las rentas bajas ya hemos recibido un BONUS con derecho a no repercutir el aumento. Un engañabobos, porque cualquiera sabe que la energía, electricidad o carburantes, repercuten de inmediato en toda la cadena de bienes primarios… los únicos que consumimos los de bajas pensiones.