.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 18 de gener del 2010

La maragallada hereuenca

La maragallada del Fòrum, aquell caríssim invent que li va tocar gestionar a l’alcalde Clos després de l’espantada romana de l’alcalde Maragall, ja la tenim pagada? Tinc entès que no. Aquest nou fòrum que ara se’ns anuncia de cara al 2022 en forma d’esquiada penso que no s’hauria de plantejar fins que l’anterior el tinguéssim pagat i ben digerit, i se n’hagués fet el balanç global definitiu, que intueixo no serà com per que ningú en presumeixi ni es posi cap medalla al mèrit ciutadà. El problema d’aquests capricis és que tard o d’hora s’han de pagar, i tothom sap qui s’acaba rascant la butxaca.

He esperat uns dies abans de comentar la darrera maragallada, aquesta, però, protagonitzada no per Maragall sinó per l’hereu d’en Clos. He volgut conèixer primer les justificacions d’aquesta maragallada hereuenca i, francament, no n’he tret l’aigua clara. Un discurs buit i sense cap mena de contingut, molt bla bla bla però cap concreció. La meva impressió és que el tàndem format per Jordi Hereu i Carles Martí (que és qui, amb mà de ferro, realment mana a l’ajuntament) veuen ara amb claredat que perdran les properes eleccions. Per tal d’intentar evitar el drama polític i els molts drames personals que suposaran pels socialistes deixar el negoci de l’ajuntament després de trenta-dos anys ininterromputs, ara s’han tret de la màniga com a últim recurs aquest invent de l’esquiada del 2022. Quan La Vanguardia d’ahir, en el publireportatge que li van dedicar, destacava la seva frase “Este alcalde no se ha vuelto loco” és per alguna cosa. Jo també penso que Hereu ha perdut definitivament el nord. No sap o no vol resoldre els problemes creixents de la ciutat i ara ens surt amb l’esquiada per tenir entretingut el personal durant una bona temporada.

En dir que Hereu ha perdut el nord no parlo de la seva faceta personal i familiar sinó de la seva faceta més pública, és a dir, aquella que sorgeix a partir del moment que Joan Clos li va traspassar el càrrec d’alcalde, que a la vegada l’havia heretat de Maragall, que a la vegada l’havia heretat de Serra, talment com si l’Ajuntament de Barcelona fos una monarquia socialista on es passen el càrrec de pares a fills. Pares i fills polítics, s’entén. Primer es passa el càrrec a l’hereu, després ja hi haurà temps de preparar les eleccions i sotmetre-ho a votació. Què ens hi juguem que Hereu farà el mateix que els seus tres antecessors?

Una de les primeres decisions que hauria de prendre el proper alcalde de Barcelona hauria de ser la retirada d'aquesta candidatura i dedicar-se més al dia a dia dels problemes dels barcelonins, que és exactament per això que li paguem el sou i les moltes benèfiques associades.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig dir que no t'hi escriuria, però ho he de fer perquè hi estic tant d'acord i coincident amb el teu punt de vista com ahir ho vaig entrar, més barroerament, en el meu nou blog: http://volemlaciutadaniacatalana.blogspot.com i tambe al facebook. Com que amb el partit no vaig endavant, vaig obrint nous fronts, i em distrec.

Clidice ha dit...

vols dir que mig país (i l'altra meitat, també) no se l'estan prenent pel "pito del sereno"? Perquè tot plegat fa una sensació de vergonya aliena que no vegis :(

greips ha dit...

a més, això fa un tuf de centralisme brutal! Si volem aprofitar per fer infraestructures (així ho justifiquen) que presentin Lleida 2022 o Puigcerdà 2022 o fins i tot Vielha 2022, si cal proclamant Barcelona com a subseu.

Però no, ells volen presentar barcelona i fer totes les proves en d'altres llocs. Incomprensible.

Albert ha dit...

Totalment d'acord.

M'ha sentat fatal.

Sempre gastant en xorrades i globus sonda. Estic fart de la propaganda barata i les estratègies de distracció.

Una pregunta: aquesta proposta no és prou important com per posar-la en el programa electoral?

Em sembla patètic en Clos i l'Hereu, de veritat que tinf vergonya de tenir un alcalde així. Em sap molt de greu per la Ciutat.

Cordialment,

Albert

Anònim ha dit...

LO FASTIGOS ES L'ACTITUT DELS BARCELONINS,RECOLZANT,AMB TAN DE "SENY"I SENSA DIR NI "PIU", L'AJUNTAMENT HEREDITARI.
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Ramon,
Gràcies, aquí sempre trobaràs la porta oberta. Em miraré el teu nou blog.

Clidice,
M’ha sorprès molt la reacció "positiva" de la resta de partits. Potser hauria de començar a pensar que els equivocats som els crítics. Però no, segueixo pensant que Hereu ha perdut el nord.

Greips,
Amb els jocs del 92 Barcelona va fer una transformació molt positiva (rondes, etc.), però no veig tan clar (de fet, tampoc ho veu Jordi Hereu, doncs no és capaç d’explicar-ho) que l’esquiada del 22 ens pugui portar cap millora a nivell de ciutat. Parlo evidentment Barcelona-ciutat que és on s’ha de concentrar el seu alcalde. Referir-se des de l’alcaldia de Barcelona a les millores que s’haurien de fer en infraestructures viaries cap als Pirineus no entra dintre de les tasques de l’alcalde, i per tant jo també veuria més lògica una candidatura Lleida-Pirineus, especialment ara que tenen un aeroport tan llampant que ja veurem com s’omple. Això suposant que en aquests moments ens convingui un enfrontament polític amb Aragó, però això ja seria un altre debat.

Albert,
Me n’alegro de constatar que aquí sí que coincidim.

Oliva,
Tal com he comentat més amunt a la Clidice, no entenc la postura de Trias, segurament el proper alcalde de Barcelona si no comet gaires més errors com aquest.

Ferran Porta ha dit...

L'anunci és una estupidesa comesa en un moment de nervis. Els socialistes comencen a veure's fora de l'ajuntament de la capital, i continuen perdent el nord.

A més del fàstic que em provoca un anunci com aquest, amb tan evident intencionalitat, encara me'n provoca més l'estúpid centralisme que suportem els catalans. Tant criticar Madrid (jo en primer), i aquí tot és Barcelona, Barcelona, Barcelona! (que, per cert, és la ciutat on vaig néixer).

Que algú amb seny enretiri aquesta estúpida proposta, i comencin a treballar pels ciutadans!

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
A més a més de tot el que s’ha dit sobre el projecte d’esquiada d’aquest impresentable que tenim com alcalde, hi ha encara un altre petit detall: les principals infraestructures que serien necessàries per tirar-ho endavant són bàsicament carreteres i instal·lacions hoteleres i d’esquí que no serien precisament a Barcelona sinó en altres municipis “nevats” i allunyats de Barcelona, on Hereu no hi té cap competència. O potser es pensa que per ser l’alcalde de Barcelona ja pot intervenir en altres municipis?
Aquest centralisme que dius també el patim alguns barcelonins de dins: al districte de Sarrià-Sant Gervasi la suma del tripartit no arriba a treure ni el 25 per cent dels vots, però des de la plaça de Sant Jaume ens hi posen una comissària socialista que governa el districte amb mà de ferro com si ells fossin els amos.