.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 25 d’abril del 2016

Jugar amb la ignorància de la gent

Il·lustració: The New Yorker

Molts polítics juguen contínuament amb la ignorància de la gent, i alguns són tan rucs que fins i tot en presumeixen. Ignoro si es tracta d’una característica general de la condició humana —vull pensar que no— però els fets ens demostren que, almenys entre la classe política, aquesta és una pràctica força habitual. Per altra banda, a molta gent ja els va bé que els enredin, i semblen preferir viure enganyats en la ignorància que haver-se d’enfrontar a la dura realitat. I així ens va, tenim la classe política que tenim, però potser no ens en mereixem d’altra. Ep, amb totes les excepcions que calguin, que de polítics honestos també en tenim alguns.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

Sempre dic que els polítics són -som?- gent normal. Que ningú es pensi que ha baixat una nau extraterrestre i els ha deixat posats. Perquè si hi ha alguna tara en el poble, es veurà reflectida en els seus dirigents. Fins i tot les bondats. A vegades.

Oliva ha dit...

AQUEST ENGANY,ES TOLERAT,NOMES CAL LLEGIR HISTORIA,ES ALLO DE -PROBEM-I AIXI TREUEN VOTS TOTS EL "CANTAMANYANES" DE TORN.NO CREC QUE MAJORITARIAMENT SIA UN ACTE D'IGNORANCIA.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Sí, però si centro la meva reflexió en els polítics és perquè gestionen els diners públics, els nostres diners, i això els hauria de fer diferents/millors de la resta de la societat, o almenys és això el que m'agradaria. Dit això, ja saps que et tinc catalogada en el grup de les excepcions de l'última frase del meu comentari ;-)

Oliva,
De vegades la ignorància del poble és plenament conscient ;-)