.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 6 de novembre del 2012

Maneres de fer el ridícul: “fem pinya”

Aquests dies va de manifestos polítics, i qui no en signa un en contra del procés democràtic català cap a l'estat propi no és ningú. Si encara no n’heu signat cap aquí teniu una nova opció en forma d’organització catalana teòricament neutral. Fixeu-vos que el terme teòricament està escrit en cursiva. Prestem-hi, doncs, una mica d’atenció.

Només cal fer una mirada ràpida a aquesta pàgina web per adonar-se que, tot i que el títol "fem pinya" és en català, la pàgina principal és en espanyol, sent la versió catalana subsidiària de la pàgina principal. És només un petit detall, però és la primera pista.

Segona pista. A més a més la pàgina web compta amb una traducció només parcial al català i, per cert, amb tantes faltes d’ortografia i sintaxi que sembla que se’n fotin de la llengua catalana. És d’esperar que a partir del comentari que els he deixat faran les correccions pertinents.

Tercera pista. Si això ho complementem amb les biografies d’alguns personatges que es dignen donar la cara, ens trobem gairebé sense cap dubte amb un sucursal ideològica, més o menys emmascarada, de la franquícia catalana del Partido Popular.

Deixeu-me dir per acabar que el fotomuntatge del punt fronterer reproduït a dalt resulta francament fastigós. I després encara diuen que els separadors són uns altres! Per cert, els que han dissenyat aquesta web potser ignoren que la bandera de l’esquerra ni és legal ara ni ho serà en una futura Catalunya independent com a nou estat d’Europa. Aquesta és la pista del mal gust.

Afegitó (14:40 hrs): tal com ens diu la Clidice, la de la dreta tampoc ho és; li manca l'escut.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant:

http://oi49.tinypic.com/5foehv.jpg

http://oi47.tinypic.com/eitx84.jpg

http://oi46.tinypic.com/1ysglj.jpg

http://oi47.tinypic.com/2rpqozp.jpg

http://oi50.tinypic.com/1z5hgup.jpg

http://oi49.tinypic.com/2nvurkk.jpg

http://oi50.tinypic.com/oj476d.jpg

http://oi50.tinypic.com/acfzab.jpg

http://oi49.tinypic.com/2d2ap3p.jpg

http://oi45.tinypic.com/30hqy4h.jpg

http://oi48.tinypic.com/155321j.jpg

http://oi47.tinypic.com/309su44.jpg

La diferència entre les imatges remixades i la original és clara: la de Fempinya és un muntatge i les altres no.










Clidice ha dit...

molt bones les imatges de l'anterior, i anònim, comentarista. Per cert, la senyera no és "constitucional", però a la bandera sssspañññiolacoñññio, no li falta l'escut? I com més m'ho miro, més em tempta la imatge. Hi ha algun fossat amb piranyes i cucudrilus afamats? seria una opció ... posats de dir bajanades :)

Jordi ha dit...

Altres coses: la idea d'una frontera, que nosaltres no volem posar, pròpia del segle passat (i no del final) amb metralletes i tot. Això si, la imatge del Mosso molt més moderna que la d'aquest cos que sempre ha fet costat als mateixos i que avui en dia encara obliguen a gent a parlar-los en castellà a Catalunya on, segons la seva constitució, el català és cooficial.

I si, de veritat ho vull. Vull un estat on puguem prendre les nostres decisions, on no s'emportin els impostos i on no haguem d'estar sempre demanant perdó o donant explicacions de perquè som catalans, etc. I ho vull fins i tot fora de la UE, cosa que no passarà.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Sobre el comentari anònim anterior, dir-te que em sembla que és el primer cop que em responen de forma tan gràfica. Llàstima que sigui anònim!
I sobre la bandera de la dreta tens tota la raó, ja vaig rectificar el post.

Jordi,
Cada dia falta un dia menys perquè això que tu i molts volem s'acabi fent realitat.
Quant els detalls concrets i les condicions... això ja són figues d'un altre paner.