.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 6 de març del 2013

Una senyora no pot estar mig embarassada

Una senyora pot estar embarassada o pot no estar-ho. El que no pot fer una senyora és estar mig embarassada. Suposo que fins aquí s’entén. Un dirigent polític pot decidir que té motius per plantejar-se plegar, i llavors pot fer dues coses: plegar o no plegar. El que no pot fer és plegar a mitges, perquè llavors la decisió de plegar a mitges, d’aquí sí i d’allà no, no s’entén. Un dirigent de Convergència relacionat amb uns foscos esdeveniments de presumpte espionatge que l’afecten directament ha optat per plegar del càrrec intern del partit, que m’imagino sense sou, però no del càrrec de director general que té al govern, que òbviament està generosament retribuït. No s’entén. Si creu que la seva actuació no va ser trigo limpio, i tot indica que no ho va ser, que plegui del tot. El que no pot fer és pretendre resoldre el seu problema fent veure que plega per acabar no plegant. Ara només ha volgut quedar bé amb el partit, amb l’excusa d’evitar conflictes interns; així ens ho han explicat des del partit. Llavors la conclusió fàcil és que els conflictes interns derivats de la seva decisió de no plegar del govern sembla que no importin gaire. I si no és així que ens ho expliquin, perquè la decisió de plegar a mitges molts no l’entenem. Els ciutadans ens mereixem una explicació, entre altres motius perquè el sou del càrrec que conserva resulta que el paguem entre tots via impostos.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

Els partits s'equivoquen al no gestionar aquestes qüestions amb contundència. És així quan ens mostren les seves febleses i com en són de proclius a caure en el xantatge i la injustícia. Una dona una mica embarassada? La dona del Cèsar no només ha de ser honesta, també cal que ho sembli.

Galderich ha dit...

El problema és de'n Mas que és qui l'hauria de cessar ipso facto si vol tenir credibilitat quan parla de temes anticorrupció.
Els partits haurien de tenir clar que tots poden tenir pomes podrides. Es buida el cistell i ja està!

Miquel Saumell ha dit...

Clidice i Galderich,
Totalment d'acord amb vosaltres, mestres.