.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 23 de maig del 2013

Quatre opcions davant d'una consulta inevitable

Quan es parla del dret democràtic dels catalans a decidir sobre el futur de Catalunya ens trobem amb quatre opcions clarament diferenciades:

a) Els que pretenen que els catalans som menors d’edat i que, per tant, hem de renunciar a aquest dret, i prefereixen que siguin uns altres els que decideixin el nostre futur. Són pocs.

b) Els que volen exercir aquest dret per votar no a una Catalunya deslligada d’Espanya. No se sap quants són.

c) Els que volen exercir aquest dret per votar sí a una Catalunya deslligada d’Espanya. No se sap quants són.

d) Els que per desinterès no anirien a votar. No se sap quants són però, per molts que siguin, la xifra resulta irrellevant. Fer lectures interessades i treure conclusions polítiques de l’abstenció és fer trampeta. En democràcia només compten els vots dels que van a votar.

Els que reivindiquem el dret a decidir (opcions b i c) constituïm una clara majoria. Si algú en dubta només cal que revisi els programes electorals dels partits, els resultats de les últimes eleccions i l’actual composició del Parlament.

Òbviament encara està per veure de quina manera s’exercirà aquest dret, però que tard o d’hora l’exercirem s’ha de donar per fet. I tot i que tractaran d’impedir-ho per terra, mar i aire, hem d’esperar que els que consideren que els catalans som menors d’edat per decidir el nostre futur acabaran acceptant la via democràtica per resoldre aquest problema. No n’hi ha d’altre.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

ara, amb l'adveniment del messies (Aznar returns) l'opció c) és fa encara més factible. Si és que hi ha dies que sembla que només hi hagi bones notícies! :)

Anònim ha dit...

va, vinga, que ja en tinc ganes :D

Jordi ha dit...

Més que menors d'edat potser inferior (sense drets) o dominats (si no t'agrada te'n vas que això és Escanya).

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Bé, sempre és bo que hi hagi gent optimista com tu ;-)

Pons007,
Doncs a veure si qui ho ha de decidir t'escolta.

Jordi,
Potser sí, el resultat és el mateix.