.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Amenaces impresentables d’un exfiscal

Han passat ja dues setmanes però penso que és un fet molt greu que no es pot passar per alt. L’exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Mena, un persona a la que la jubilació no li ha rebaixat el seu conegut ressentiment social i polític, va amenaçar autoritats polítiques i administratives, funcionaris públics i també particulars (aquest seria el grup en el que estaria inclòs l’autor d’aquest article) de ser acusats d’un delicte si seguien col·laborant en la consulta del 9 de novembre quan el Tribunal Constitucional d’Espanya l’hagués aparcat provisionalment. Convé recordar un petit detall: quan el senyor Mena va proferir aquestes amenaces ni tan sols s’havia signat el decret de convocatòria de la consulta, és a dir, ell ja s’anticipava al text del decret, que no coneixia, i a la resolució del TC, que tampoc.

Amb les impresentables amenaces d’aquest jubilat sarrianenc una cosa va quedar clara, i és que fins i tot un exfiscal en cap de Catalunya admetia, tot i que sense dir-ho expressament, que a Espanya no hi ha separació de poders, doncs donava per fet quina seria la decisió del TC no només abans que aquesta es fes pública sinó fins i tot abans que la llei es fes pública. No és cap novetat, alguns això ho hem dit sempre, però és bo que ara també ho vagin admetent les persones que teòricament hi entenen més. El fet greu és que a Espanya no hi ha separació de poders. I després encara diuen que en aquest país hi ha una democràcia equiparable a la dels nostres veïns. Va, home, va!

5 comentaris:

rafa ha dit...

Totalmente de acuerdo con todo. La imitación de España respecto a Francia y su democracia es simplemente grotesca, no hablemos ya del centralismo.

Clidice ha dit...

Quan vaig escoltar aquest home vaig sentir una terrible sensació de desemparança. És que la comunitat internacional sempre ha de deixar els ciutadans d'aquest país en mans dels impresentables?

Jordi ha dit...

Doncs quan el vaig sentir no vaig escoltar res més que les amenaces de sempre. M'agradaria que com fiscal em digués que passaria si les amenaces fossin entre dues persones.... aquí, són de moltes a moltes persones.

Jordi ha dit...

Ens tancaran a tots a la presó? ens faran fora de la nostra terra? ens posaran el toc de queda?

Miquel Saumell ha dit...

Rafa,
Gràcies.

Clidice,
I si te l'haguessis de trobar pel carrer cada dos per tres, com em passa a mi (viu a davant de casa), no te digo...

Jordi,
Ja pots suposar que jo no li penso pas preguntar, només de veure'l em produeix urticària.