.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 24 d’agost del 2015

Països Catalans? Ara no toca

Com que sembla que encara no hi ha prou gent disposada —conscientment o no— a enterbolir el debat independentista a base d’introduir-hi qüestions col·laterals que al meu entendre són del tot innecessàries, ara ha sortit un conseller de la Generalitat de Catalunya parlant dels Països Catalans com la “nació completa” i reivindicant la relació que s’hauria d’establir en el futur entre València, Balears i Catalunya, com si en ple segle XXI aquests territoris encara formessin part d’una única realitat política.

A banda de la nostra història, a dia d’avui l’únic lligam que hi ha entre els territoris que formen els Països Catalans és la llengua catalana. I encara, perquè no és cap secret que en molts indrets el català està desapareixent a marxes forçades, gràcies en bona mesura a una política d’immigració mal gestionada agreujada darrerament per les polítiques de genocidi lingüístic anticatalà introduïdes pel PP allà on ha pogut governar.

Trobo fora de lloc que tot un conseller de la Generalitat hagi obert ara, precisament ara, aquest nou debat, com si no tinguéssim prou feina en gestionar el difícil procés que tenim obert a Catalunya: ens quedem a Espanya o ens independitzem? Quan sigui el moment que, repeteixo, no és precisament ara, ja tindrem temps d’obrir, si cal, aquest nou debat i d’altres que es puguin presentar. Mentrestant seria bo no entrar en debats que ara no toquen.