.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 13 d’octubre del 2015

Desestabilitzant Catalunya

Dijous passat, a prop de Tarragona, es va produir un incident a les vies de l’AVE que va provocar molts maldecaps. Primer es va parlar d’un robatori de coure però després es va confirmar que es tractava d’un sabotatge. Divendres al migdia la moderadora d’un debat de la tele dels bisbes va insinuar que en el sabotatge hi tenia alguna cosa a veure la policia catalana, i és que barrejar qualsevol cosa negativa amb Catalunya és l’especialitat d’aquella casa.

Tot i la gravetat de la insinuació els tertulians presents al plató van assentir satisfets. Un polític jubilat que fa anys era d’esquerres —recordo quan vivia a Santiago de Xile en l’època d’Allende— i ara és molt de dretes, va dir que això ho arreglava ell enviat la policia espanyola a Catalunya. Amb els anys Leguina s’ha transformat en un personatge patètic que sembla sortit de la factoria del ministro Fernández. Quina manera més llastimosa d’empastifar una brillant biografia!

Jo ara podria dir que al darrere del sabotatge hi havien els agents del CNI espanyol, amb l’objectiu de desestabilitzar Catalunya. Però, evidentment, com que no ho puc demostrar no ho puc afirmar, com tampoc 13TV pot justificar les seves malintencionades insinuacions. En fi, estem en temps de gran tibantor entre una Catalunya que sembla tenir clar el seu futur i una metròpoli molt nerviosa que veu, impotent, com està perdent la mamella del nord-est peninsular.

Els bisbes espanyols farien bé d’investigar què passa a Catalunya, i llavors potser entendrien que cada vegada menys catalans posen la creueta a la casella de l’IRPF. Els catalans tenim molts defectes, però no fins al punt de facilitar que des de 13TV se’ns insulti i se’ns menystingui. Per cert, alguns ministres espanyols van insinuar també que els Mossos tenien alguna responsabilitat en el sabotatge. Ara, l’objectiu d’Espanya és desestabilitzar Catalunya, i aquesta vegada els ha tocat als Mossos.