.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 2 de març del 2016

Otegui, un pres polític

Un país que castiga amb pena de presó l’opinió dels seus ciutadans no és una democràcia com cal i, en aquest sentit, Espanya és, clarament, una democràcia low cost. Caldria eliminar el delicte d’opinió del nostre ordenament jurídic per tal que casos com el d’Otegui no es repeteixin mai més. Ahir el van deixar en llibertat després de complir la totalitat de la pena de presó que se li havia imposat, i ara haurà de vigilar molt bé què escriu i què diu si no vol tornar a ser engarjolat per expressar en públic les seves opinions polítiques.

Cal dir les coses pel seu nom: Otegui s’ha passat més de sis anys a la presó per un delicte d’opinió. Ens podem fer trampes al solitari i simular que no ho veiem, però a Otegui el van detenir, jutjar, condemnar i empresonar perquè políticament feia nosa a l’establishment, que no es podia permetre l’ofensa que la gestió política de la pau a Euskadi la pogués encapçalar un antic etarra. Diuen que Otegui pot ser el pròxim lehendakari, i diuen també que aquests anys de presó el poden ajudar a arribar-hi. Sigui com sigui, si assoleix l’objectiu els costos polítics i personals hauran estat excessius. I per esvair qualsevol dubte això ho escriu un que a Otegui no el votaria mai. Però una cosa no treu l'altra.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo no sé si votaria a Otegi si fos basca. Les coses són molt diferents allà i aquí. Ells han fet sang i ho desaprovo però aquí, amb l'excusa de ser pacifistes, hem amagat el poble dorment que rau en nosaltres.
Comparteixo totalment amb tu la consciència d'injustícia que se li ha fet Otegi. Poc sé del seu passat i el què sé me'l fa un personatge perillós però aquests més de sis anys engarjolat han cimentat el mite i el terrorista ha anat mutant en home de pau, icona política del nacionalisme basc.
La forja d'aquest quasi mite es deu a l'inefable jutge Garzón i a la brillant justícia espanyola en general.

Oliva ha dit...

QUANTS ANYS VAN "COMPLIR",ELS ASESSINS DE LASA I ZABALA?.

Miquel Saumell ha dit...

Glòria,
El jutge Garzón sempre treu el cap.

Oliva,
Diria que poquets, però no tinc la dada a mà.