.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 28 de setembre del 2017

Les garanties del referèndum

És cert, el de diumenge no serà el referèndum amb totes les garanties que a molts ens agradaria. De fet, de garanties n’hi haurà tantes com ho permetin les especials circumstàncies d’aquesta votació. Precisament mancaran les garanties que s’han eliminat des de les institucions de l’estat, és a dir, aquelles garanties que els de la coalició del no (PP PSOE Cs) reclamen amb tanta insistència.

És trampós, per tant, l’argument de la manca de garanties utilitzat per la coalició del no, quan han estat aquests partits, amb l’ajut inestimable de les institucions de l’estat, els que han procurat que desapareguin les garanties que ara troben tant a faltar. S’ha de ser molt cínic per exigir unes garanties que els de la coalició del no s’han carregat impunement.

Amb l’ús de la violència, diumenge, els milers de piolindos i companyia potser impediran que en alguns llocs de Catalunya es pugui votar, però la prova més evident que Espanya haurà perdut seran precisament les imatges de la violència policial per impedir que es voti, unes imatges que cap país del món endreçat es podria permetre. Però ja sabem que Spain is different.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir, veient el mes3/24 en Jaume Lopez va dir que la feina dels observadors era verificar o validar que l'organitzador dels referèndums no facin cap tupinada.
Hi havia una noia ( no recordo el nom) que deia que aquest referèndum els observadors no el podien validar per manques de garanties, encara que aquestes manquessin per la repressió de l'estat, com no tinc tweet, em vaig quedar amb les ganes de respondre-la, preguntant-li si els observadors no validaven el resultat per manques de garanties no per l'organitzador si no per l'oposició el que estarien es validant la repressió, i el que farien és validar que la manca de democràcia és legitima, en definitiva el contrari d'allò que en teoria van a defensar.
Votarem i guanyarem
Eliseu

Oliva ha dit...

"LA FORÇA ES LA RAO DE LES BESTIES"...VALIDARAN LA NEGACIO DE TOTS ELS DRETS?...SI FOS AIXI,SENSA RUMIAR,EL DIA 3 VAGA GENERAL,SERA DIVERTIT VEURE COM EL BANC D'ESPANYA,SOLUCIONA LA SITUACIO....

Miquel Saumell ha dit...

Eliseu,
Molt d'acord.

Oliva,
Han passat 10 dies i sembla que hagin passat 10 setmanes.