.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 12 de novembre del 2018

L’esquerra xenòfoba i racista


La setmana passada es va produir a Catalunya un episodi molt lamentable que és d’esperar que no es repeteixi mai més. Resulta que en el context de la Lliga Mundial de Waterpolo femení s’havia de disputar un partit de la selecció israeliana femenina (a la foto de dalt). L’equip rival era el de la selecció espanyola, i el lloc on s’havia de jugar inicialment era Molins de Rei.

Doncs bé, resulta que diverses entitats d’aquella població (CUP, Arran, Comuns, EUiA, Crida LGBTI i diverses entitats pro palestines) van promoure un boicot amb l’objectiu d’impedir la celebració del partit, i se’n van sortir amb èxit. El partit no es va poder jugar. Llavors es va buscar un escenari alternatiu a la ciutat de Barcelona, però el govern dels comuns, esperonat per diverses entitats de similar tarannà, també es va negar a cedir les instal·lacions de la piscina Sant Jordi, però no van tenir la valentia d’explicar els motius reals del seu boicot, i van justificar la seva vergonyosa negativa a cedir la piscina per motius de seguretat.

Finalment es va imposar el sentit comú, i la Generalitat va cedir la piscina del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, i el partit es va poder celebrar. A mig any de les eleccions municipals l’alcaldessa Colau s’ha tornat a cobrir de glòria. Amb la seva decisió ens ha vingut a dir que el racisme i la xenofòbia són perfectament vàlids quan es tracta de practicar la carraca d’un antisemitisme caspós boicotejant l’únic país democràtic d’aquella zona tan conflictiva. Repeteixo, l’únic.

5 comentaris:

Luis ha dit...

La Colau no va explicar els motius del seu boicot i la CUP si (i els de la CUP van fer boicot abans)? Jo no soc fan de la Colau I crec que la va cagar, pero si vols criticar, critica a tothom no? Tu només critiques a qui et cau malament o no pensa com tu.

Anònim ha dit...

Sr. Luis, Cada ú, en el seu blog, fa alló que creu convenient no? Per aixó s'en diu: BLOG. Tothom pot mostrar desacord i dir-hi la seva ... per aixó está, però ... donar directrius de com una persona ha de eportar el seu blog??? .... ejjjeemmmm !!! faci vosté el seu propi blog

aquittania ha dit...

Hi estic totalment d'acord amb el Radar.

Miquel Saumell ha dit...

1/ Critico l'alcaldessa perquè és ella qui va prendre la decisió.
2/ La CUP pressiona però no participa en el govern de Barcelona, ni decideix res.
3/ Luis, no insisteixis sobre com haig de gestionar el meu blog, ja saps que no et faré cas.
4/ Sílvia, m'agrada que avui coincidim ;-)

Luis ha dit...

Miquel, jo parlo del boicot a Molins de Rei per part de la CUP. La Colau va dir que no es disputava per un tema de seguretat. Perdona no vull dir-te com has de gestionar el teu blog. Només faltaria.