.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 16 de juliol de 2020

Orgull gai?

El diccionari que tinc més a mà defineix el mot orgull com “1/ Excés d'estima de si mateix, dels propis mèrits, que fa que hom es cregui superior als altres. 2/ Sentiment legítim de la pròpia dignitat o de les pròpies obres. 3/ Cosa que és causa d'un legítim orgull.”

Fa pocs dies el col·lectiu LGBTI va celebrar la seva diada anual, i són molts els que defineixen aquesta celebració com el dia de l’orgull gai o LGBTI. Gairebé cada any em pregunto què hi té a veure l’orgull amb el fet de declarar-se com a part d’aquest col·lectiu.

Per sentir-se orgullós d’una cosa, ser gai per exemple, entenc que un ha hagut de fer algun mèrit. Pots estar orgullós dels teus estudis, o d’haver guanyat una competició, per exemple. Però sentir-te orgullós de ser gai? Quins mèrits has fet?