.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 26 de març del 2018

Puigdemont detingut. Cap sorpresa

La detenció a Alemanya del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, formava part de les possibilitats i no crec que ni ell ni el seu entorn hagin tingut cap sorpresa. Fins i tot no s’ha d’excloure que aquesta detenció fos buscada, i tingués uns objectius polítics que ara mateix se m’escapen però que més endavant potser coneixerem i entendrem.

Que Puigdemont estès permanentment vigilat pels serveis secrets espanyols té tota la lògica, i té tot el sentit que els espies i policies espanyols desplaçats a l’Europa endreçada sabessin exactament on era Puigdemont en tot moment. I com que això l’entorn del president tampoc ho podia ignorar, no s’ha d’excloure la possibilitat d’una detenció a Alemanya buscada.

Què caldria fer a partir d’ara? Puigdemont està ben assessorat pel seu equip internacional de juristes i segur que actuarà de la forma més favorable als seus interessos. En aquest sentit, no cal que li donem consells sobre què li cal fer a Alemanya, ja que això és una tasca dels seus advocats. Fa de mal dir quin pot ser el seu futur immediat, però m'ensumo que se'n sortirà bé.

Més. Els aldarulls d’ahir al vespre a Barcelona tenen tota la pinta d’haver estat dirigits per professionals de la violència al carrer, i tampoc s’han d’excloure infiltracions policials entre els manifestants pacífics, tal com ja han detectat alguns mitjans. Espanya buscava imatges de violència al carrer a Catalunya i ara existeixen. Ja no es podrà dir que en les manifestacions no s’ha trencat mai ni una paperera. Ahir es van cremar uns quants contenidors. Lamentable.

Dues reflexions per acabar. La primera, la declaració institucional d’ahir al vespre del president del Parlament no la vaig entendre, així que no faré cap comentari. La segona: cal rectificar els errors comesos i investir demà mateix Carles Puigdemont com a President de la Generalitat. No es poden acceptar més humiliacions.

1 comentari:

ALEX ha dit...

La detenció per mi es buscada, intentar pasar per Alemania amb el cotxe que sempre utilitza amb matricula belga, i que deu estar supercontrolat per la CNI...