.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dissabte, 27 d’octubre del 2007

Avui plou a Barcelona, i comença a fer fred

A Itàlia, quan plou, la gent diu: “Piove? Porco governo!” També hi ha qui diu el contrari: “Non piove, porco governo”, per allò de la (ir)responsabilitat dels governs amb el canvi climàtic.

Jo no crec que si plou sigui per culpa del govern. A més, el fet de ploure no és necessàriament negatiu, almenys no ho és per a tothom. Pensem amb els fabricants i els venedors de paraigües, i els de xubasqueros i catiusques, i amb tantes altres activitats que viuen de la pluja. Per cert, encara se’n fan de catiusques?

Ara bé, dit això, de tot lo altre sí que en té la culpa el govern. Sí, tota la culpa. I fins ara, que sé sàpiga, no ha dimitit ningú. Ni s’ha cessat a ningú. El famós motorista, aquell que es presentava per sorpresa al despatx del polític de torn amb la carta de cessament signada pel seu cap, pel seu jefe, ja fa massa temps que no té feina. El de motorista, doncs, sembla ser un altre ofici a extingir, a amortitzar, com ho va ser el de sereno en el seu temps. O com ho serà aviat el de fabricant de cotxes al nostre país.

Això que fa –de fet, allò que no fa- el president del govern espanyol amb la seva ministra Álvarez és un excel·lent exemple del “sostenella y no enmendalla”. I el mateix es pot dir del nostre president respecte als titulars de certes conselleries. Per posar només un exemple: que surti ara la consellera Geli i digui que l’incendi de l’Hospital de la Vall d’Hebron va ser per culpa d’un manguito, és més que vergonyós, és un clar insult a la intel·ligència de la majoria de la gent, és quasi de jutjat de guàrdia. Encara que sóc molt escèptic espero que aviat ho paguin, que ho paguin amb vots, millor dit, amb manca de vots a les properes eleccions.

I què es pot dir als que es queixen del fred que comença a fer aquest darrers dies? Potser allò de “no hi ha fred, sinó roba inadequada” seria el més escaient.