.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 4 d’octubre del 2007

Hospital de la Vall d’Hebron (i III) i Aeroport de Barcelona (I)

Ja han passat tretze dies des de l’incendi (l’incident, com els agrada dir des de la conselleria). Veient que no ha dimitit ningú, ni el president de la Generalitat, ni la consellera, ni el director de l’hospital, ni el gerent, ni el responsable de manteniment, ni..., és previsible que ja no ho faran. Aquesta gent no té vergonya ni dignitat. Disposen d’un mecanisme mental diferent del de la resta dels humans, pensen que el temps ho tapa tot, que qui dia passa any empeny, que el ramat és curtet i té poca memòria (en això tenen força raó), que aviat ja no se’n parlarà, i que, per tant, a les properes eleccions els tornaran a votar els mateixos que ara es queixen i despotriquen (dissortadament, crec que en això també estan carregats de raó).

Mentrestant han anat sortint algunes informacions –una mica en comptagotes, això sí- sobre l’incompliment flagrant d’un munt de normes de seguretat que eren el pa de cada dia a la planta afectada per l’incident. Molts pensem que, amb un grau molt menor d’incompliment, si en comptes de tractar-se d’una empresa pública l’incident s’hagués produït en una de privada, a hores d’ara potser ja estaria tancada i amb el gerent processat pel jutge de torn.

Ara, tota aquesta colla d’irresponsables té un altre front obert, se’ls ha girat feina per intentar convèncer el ramat sobre les bondats de la decisió d’Aena quant a les companyes que ocuparan la nova terminal de l’aeroport de Barcelona. Ens han de convèncer de que la nova terminal és un bé de Déu per l’usuari català, que serà un prodigi del disseny i del posat guapa, i que hi haurà molta més competència... per anar a Madrid. Els catalans podrem triar entre anar a Madrid amb l’Ave o amb un munt de companyes aèries que donen aquest servei i que estaran totes concentrades al mateix lloc, la nova terminal. I mentrestant el TGV, el que ens ha de facilitar viatjar cap a l’Europa més endreçada, pateix retard darrera retard.

Doncs bé, mentre hi hagi la possibilitat d’utilitzar els hubs que tenim al nord (Amsterdam, Frankfurt, etc.) molts seguirem com sempre hem fet, prescindint com a viatgers (que no, de moment, com a contribuents) del hub que tenim a l’oest. Almenys com a client, amb la meva col·laboració que no hi comptin.