.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 4 de juny del 2009

Evitar per dignitat votar segons què

A mesura que avança la campanya electoral ho vaig tenint cada cop més clar. Si algú encara té dubtes sobre a qui no votar diumenge vinent, ni que només sigui per dignitat, li recomano que es miri la campanya electoral dels socialistes i quasi segur que sortirà immediatament de dubtes. Una persona mínimament intel·ligent i sensible, que no ho faci per estricta disciplina de partit, resulta quasi bé impossible que diumenge, coneixent la propaganda electoral, decideixi votar les llistes socialistes. Al meu entendre la campanya socialista no arriba al nivell mínim exigible que eviti la vergonya aliena. Ni els lamentables cartells electorals, ni els tronats discursos de la senyora Badia com si fos una professora de pàrvuls perdonant la vida al personal, amb aquell somriure tan fals de qui pretén saber-ho tot i es pensa que els demés som uns perfectes imbècils, ni la tramposa (encara que, inexplicablement, legal) manera d’amagar certs candidats socialistes absolutament impresentables, almenys a Catalunya, com Doña Maleni. Sembla com si aquesta gent no tingués memòria o, si en té, juguen amb que són els seus potencials electors els que no en tenen (i potser no s’equivoquen gaire).

PS1: Deia abans llistes socialistes, en plural. Evidentment això val també per les crosses catalanes dels socialistes, uns partits satèl·lits anomenats Esquerra i Iniciativa. Amb allò dels fets, no paraules quasi que n’hi ha prou. No calen paraules, no cal que ens expliquin res, ja els veiem cada dia des de fa sis anys donant un suport incondicional als socialistes de Doña Maleni. Calen encara més explicacions?

PS2: Qui té boca s’equivoca i qui té nas es moca. També podria ser que jo estigués equivocat però... no ho crec pas. Estic segur que molts socialistes pensen igual, però no ho poden dir en veu alta si no volen posar en perill el plat de sopa.

9 comentaris:

Clidice ha dit...

Aquesta campanya socialista és patètica i repugnant però ven. I sinó ja veurem els resultats. Juguen amb dues coses: la morbositat dels uns i la seva falta d'educació política (que, per cert, ja han procurat que fos la mínima d'ençà la transició) i, d'altra banda, saben que els seus votants són fidels, que els votarien de qualsevol manera. Els grans partits són com les franquícies, tu ja pots anar fent bons entrepans de pa amb tomàquet i fuet que la gent continuarà anant a menjar hamburgueses. I a sobre ja no sabem fer ni entrepans de pa amb tomàquet i fuet :(

Ramon ha dit...

Es veu que això es com la Coca Cola i la Pepsi, això si descafeinada,... Personalment m'estimo més l'aigua fresca, i si pot ser del Montseny, millor!

Anònim ha dit...

Això trobes "inexplicablement legal" en realitat no ho és.
L'article 222 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG)diu:
'Los partidos, federaciones, coaliciones o agrupaciones de electores podrán hacer constar, en el momento de presentación de la candidatura ante la Junta Electoral Central, su voluntad de que en determinadas secciones electorales coincidentes con el territorio de alguna de las Comunidades Autónomas se expresen únicamente los nombres de los candidatos y suplentes miembros de partidos o de sus organizaciones territoriales, con ámbito de actuación estatutariamente delimitado a dicho territorio, así como, en su caso, su propia denominación, sigla y símbolo'.

Ben llegit diu que es permet que a la llista apareguin 'únicament' els candidats d'un territori, mentre que la papereta del PPSC hi han posat al capdament el cap de llista espanyol i després els catalans.

Si algun partit tingués collons ho impugnaria.

Trina Milan ha dit...

Miquel,
no puc estar més d'acord amb tu, mira el que he escrit al www.cronica.cat: http://www.cronica.cat/opinion/Trina-Milan/Votar-a-les-europees
salut

Esther del Campo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Esther del Campo ha dit...

Aquí, a Madrid, no s'ha gosat fer aquesta campanya que fa dies que estic veient als mitjans catalans (i que, objectivament, em recorda a aquells anuncis de suc de taronja en què un té tant percentatge de suc i l'altre un xic més). La campanya és molt tímida: cartells de López Aguilar amb "te han convocado" i Mayor Oreja, i algun (però de manera anecdòtica) de IU. Algun hi ha amb la comparació blau-vermell del PSOE, però les comparacions són mínimes (tot i que mantenen aquest recurs publicitari, encara que en versió light). És clar que un cartell com el que il·lustra el teu post no podria penjar-se al mig de la Gran vía...

Estic en desacord amb tu en part. No crec que els socialistes pensin que els seus potencials electors no tenen memòria i que els poden enredar tan fàcilment -no crec que cap partit vulgui menysprear els seus possibles votants/compradors, ja em diràs quina estratègia de comunicació és aquesta!-, però que la campanya sigui tan radicalment diferent a la capital de l'estat espanyol i a Catalunya sí que deixa entreveure quins són els interessos del partit (i quina concepció tenen d'un territori i d'un altre).

opusprima ha dit...

Bona tarda. Tienes toda la razón. Viendo la campaña electoral desarrollada por los socialistas sólo una mente ignara o autómata podría regalar su voto al PSOE. Pero tristemente se podría decir lo mismo de la inmensa mayoría de los partidos mayoritarios. Gràcies.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Miquel, em penso que no hi ha cap partit que se salvi en aquestes eleccions (com tu mateix vas escriure no fa gaire). Tots plegats podrien resumir els seus eslògans amb una frase: "Voteu-nos, volem una cadira i tenim ganes de cobrar"

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
L'objectiu d'una campanya és vendre i si aquesta ven ja ens dóna la mesura del gruix de la seva clientela.

Ramon,
Contra gustos...

Joliu,
Gràcies, molt interessant. No m'havia llegit la llei. Per tant rectifico, aquestes llistes a més de tramposes tampoc són legals.

Trina,
Gràcies per l'enllaç. Interessant.

Esther,
Gràcies per il·lustrar-nos sobre el que passa a Madrid. Aquí a "provincias" també ens agrada saber què passa a la metròpoli, i tu ets una bona corresponsal.

Opusprima,
Doncs sí, i gràcies pel teu primer comentari en aquest blog.

Clara,
Bon resum, si senyora!