.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 4 de desembre del 2009

Guerra oberta als internautes

La ministra de Cultura d'Espanya, Ángeles González-Sinde, ens va demostrar ahir dues coses:

la primera, que no ha entès res de res, posant així en evidència la seva manifesta incapacitat per continuar ocupant el càrrec de ministra.

la segona, que el govern espanyol no és un govern seriós i que Espanya no és un país seriós. Si ho fossin, a hores d’ara Doña Ángeles ja hauria presentat la seva dimissió irrevocable. Alternativament, ja hauria estat fulminantment cessada per Don José Luis. Però no ha passat ni una cosa ni l’altra.

La conclusió és que es demostra una vegada més que, amb comptadíssimes excepcions, els polítics i els alts funcionaris públics porten incrustada la censura en el disc dur del seu cervell.

El PP intenta ara treure profit polític d’aquesta relliscada, i fa bé. Però no ens enganyem, intueixo que si governés el PP també intentaria silenciar i enfosquir segons quines webs amb excuses de mal pagador, exactament com ara està fent el PSOE.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

GUERRA? PER FAVOR....GUERRA ALS "MANGUIS",ELS INTERNAUTES SOM UN ALTRE COSA.
TU TRABALLAS DE FRANC?.
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Hola Oliva,
Jo no estic en contra que es puguin prendre mesures judicials contra determinades pàgines web que cometen il•legalitats, i que fins i tot es puguin arribar a tancar. Però sóc totalment contrari a que aquestes mesures es puguin prendre per via administrativa, a caprici del ministre o l’alt funcionari de torn, sense un judici i sense la sentència ferma d’un jutge. Doncs la via administrativa és el que segueix defensant Doña Ángeles, que a més de demostrar la seva incompetència posa de manifest un tarannà democràtic bastant escàs.
Al marge d’aquestes consideracions, tots sabem que intentar posar portes al camp és una tasca inútil. La solució al problema de la pirateria s’ha de buscar per altres camins amb més possibilitats d’èxit.

Anònim ha dit...

Els fa por la llibertat d'internet. Com que no poden comprar els blocaires com ho fan amb els mitjans de paper, a tancar els que no agradin. Àixò és CENSURA!

Ferran Porta ha dit...

Ho dius molt bé, Miquel: "(...) porten incrustada la censura(...)". Tot allò que no poden controlar, que se'ls escapa de les mans, els fa basarda. Hem de ser més forts que ells, i no permetre que aconsegueixin controlar-los fins als extrems!

Trina Milan ha dit...

Exacte, parlem de censura i parlem de control administratiu sense control judicial, i parlem de majors americanes, i parlem de que no saben res de què passa quan Internet es posa pel mig i els models de negoci se'n van en orris...
salut Miquel

Miquel Saumell ha dit...

Albert,
Jo potser encara ho afinaria una mica més: a la majoria dels polítics els fa por la llibertat, la d’internet i la que no és d’internet. Dit així, llibertat en general.

Ferran,
Exacte, en això estem alguns... pocs... de fet, som quatre gats. Però Déu n’hi do el soroll que fem. I el què farem!

Trina,
Sí senyora, hem de continuar fent molta pedagogia, cadascú segons les seves possibilitats. I tu tens més responsabilitat que la majoria de nosaltres, disposes d’un altaveu més potent i l’has de seguir aprofitant sempre que puguis. De fet, ja ho fas. Gràcies.