.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 14 de febrer del 2010

Ateneuesfera, novena edició

Ahir dissabte, 24 membres de l’Ateneuesfera ens varem reunir una vegada més a l’Ateneu Barcelonès per celebrar una nova trobada presencial, i tal com hem fet darrerament ho varem fer a la mateixa sala on fa un segle es reunia la Penya d’en Joaquim Borralleras (la foto, facilitada per l'amic Joan Puig Malet, és de Ramon Manent).

Sis dels assistents (Daniel Vidal, Felipe Blasco, Jordi Roca (2), Josep Àngel Guimerà, Josep Arranz i Sergi Sabaté) hi eren per primera vegada, i queden des d’ara mateix incorporats a la relació que hi ha a la columna de la dreta d’aquest blog, on hi figuren els blogs de la quarantena d'ateneuesfèrics que fins ara han anat participant en aquestes reunions.

Una tertúlia de tres hores de durada amb vint-i-quatre participants dóna per molt, i evidentment es van tractar temes molt diversos. Potser allò que va generar més polèmica va ser el de la utilització del twitter, amb posicions fermament contraposades entre defensors i detractors. Tampoc em va sorprendre gaire ja que quan es parla de les bondats o les maldats del twitter no és estrany que uns i altres s’acabin tirant el plats pel cap, oblidant sovint que tot depèn de la seva utilització. Sobre aquest tema i com a curiositat, l’inventor i organitzador de l’Ateneuesfera, l’amic Guillem Carbonell, ens va passar un test informal sobre la utilització o no del twitter entre els reunits dissabte. El resultat va ser de meitat i meitat, allò que a les places de toros en diuen división de opiniones. En altres paraules, que amb això del twitter tampoc se’n poden treure gaires conclusions, per tot hi ha de tot. Per acabar, aclarir que jo sóc dels que no utilitzo el twitter que vaig obrir fa temps per provar-lo, tot i que per celebrar l’intens debat de dissabte ara hi he deixat aquesta nova piulada. No fos dit que no col·laboro en la causa.

11 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La veritat és que quan aquestes trobades depassen la vintena de persones (o la quinzena) es fan més difícils de portar. Potser és el que va passar ahir. Però així i tot, va haver-hi temps per tocar molts temes d'una manera prou interessant i de conèixer els nous ateneuesfèrics amb certa profunditat.

Twitter? I tant! Jo el tinc com als SMS de l'ordinador. No envio SMS des del mòbil, però sí que ho faig en aquestes píndoles de 140 caràcters que permeten dir moltes coses i prou interessants.

Miquel ha dit...

Al principi no li trobava la gràcia per enlloc, al Twitter. Amb el Facebook actiu creia que eren programes que es sobreposaven, ara crec que faig servir més el Twitter que no pas el FB...

Ferran Porta ha dit...

El twitter només em serveix per "publicitar" cada nou post del blog... més o menys com el Facebook. Visca les tecnologies? Psi, suposo que sí.

Marta ha dit...

Hola!
Realment va ser molt interessant la reunió. Van haver-hi intervencions força reexides. Em quant a la polèmica, és normal que hi hagi diversitat d'opinions, només faltaria que amb tanta gent tothom pensés igual.

Clidice ha dit...

Caram! si que en sou de gent! veig però que veu aprofitar el temps :)

Puigmalet ha dit...

Bona piulada autoreferencial! Jo no faig ni això...

Salvador ha dit...

Jo estic com tu mateix, en el sector dels que no acabem de trobar-li la utilitat a aquest invent del twitter.
La trobada m'ha servit per veure los filies i les fobies respecte a les eines informàtiques que en diuen 2.0
I també m'ha servirt per aprendre una mica més com funciona aquest intrincat món d'internet, i també per treure les teranyines al meu twitter que vaig obrir ja fa més de dos anys per veure què carai era...
Seguirem estudiant, que va bé per les neurones...

Toni Rodon ha dit...

Miquel,

Me n'alegro que segueixi l'Ateneuesfera. A veure quan hi puc tornar a venir!

Miquel Saumell ha dit...

Bon dia a tothom,

Avui no tinc temps de personalitzar les meves respostes, ho sento. Sobre el GRAN TEMA de dissabte, el twitter, us deixo aquest enllaç que encara que no ens descobreix res de l’altre món penso que és un bon resum d’aquesta eina tan alabada per uns i rebutjada per altres:

http://www.usuadio.com/2010/02/10-cosas-sobre-twitter-que-nadie-te-ha-contado-todavia/

Met ha dit...

Veig que la tertúlia no va decaure en cap moment... i pel que escrius el twitter va ser un tema que no va deixar indiferent ningú. El twitter, com tot a la vida, cal trobar-li el punt just... però reconec que a mi no em serviria... escriure poca cosa cada dos per tres m'estressaria de mala manera.

Tant de bo en la propera pugui aportar el meu granet de sorra, tot i que no sé si la massificació de què parlen molts blogaires participants sigui el principi d'un replantejament d'aquestes trobades.

Miquel Saumell ha dit...

Met,
Gràcies, ja saps que comptem amb tu per a la propera Ateneuesfera.