.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 17 d’agost del 2010

Zones franques a la costa tarragonina

Amb el compromís no escrit però sí formal dels alcaldes de Calafell i El Vendrell i la benedicció civil verda, multiculti i sostenible d’aquell incompetent conseller de la Generalitat a càrrec dels mossos, a partir d’ara en determinades zones d’aquells municipis les autoritats faran la vista grossa amb les vendes top manta, una activitat que com tothom sap queda al marge de qualsevol legalitat. Allà no cal tenir IAE ni cap mena d’autorització municipal, no cal disposar de permís ni contracte de treball, no es controla l’origen ni la legalitat de les mercaderies que es posen a la venda, ni es paga l’IVA ni la Seguretat Social. Encara que sembli que no pugui ser es tracta d’una legalització de facto del comerç il·legal, i això al marge d’una il·legalitat afegida que també es deixa de banda, i és que en la majoria dels casos es tracta de productes falsificats. Doncs bé, els policies locals i els mossos ni s’hi acostaran. I als botiguers legals que paguen els seus impostos i que en surten directament perjudicats, què els diu el seu ajuntament? Ras i curt, que es fotin. I la legalitat vigent? Ha deixat d’existir. Això és el que passa a Calafell i El Vendrell. Que teniu alguna partida d’origen incert o de qualitat qüestionable i no sabeu com i on vendre-la? A les zones franques tolerades de la costa tarragonina ara la podreu col·locar sense problemes. No ens ha d’estranyar que l’efecte crida ja hagi començat. Maco oi?

5 comentaris:

greips ha dit...

jo el que animaria a fer a l'associació de comerciants dels dos pobles és a anar a posar paradeta en aquests llocs i tancar la botiga. Durant un meset.

Apart de denunciar a les autoritats per prevaricació, clar.

Miquel Saumell ha dit...

Greips,
Lo segon em sembla que ja ho han fet i lo primer tinc entès que s’ho estan plantejant seriosament.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Salvant totes les distàncies, passa una mica com en el cas de la prostitució. Com que ningú té prou valor per atacar el problema d'arrel (i acabar amb la delinqüència mafiosa, d'una vegada per totes)s'adopten mesures passatgeres, que només serveixen per sortir del pas. Mentrestant, n'hi ha uns quants que s'omplen les butxaques a costa del sofriment dels més vulnerables i de perjudicar el teixit comercial del país.

Miquel Saumell ha dit...

Clara,
Exacte, tot i que costa d’entendre, almenys a mi em costa, que aquestes mesures passatgeres però sens dubte il·legals les prengui l’autoritat que hauria de fer complir la llei i no saltar-se-la a la torera com fan aquests dos alcaldes. Per cert, un de CiU i l’altre del PSC, en una mena d’aplicació políticament transversal d’una manifesta il·legalitat. A qui hauran de votar els botiguers d’aquests dos pobles a les pròximes eleccions municipals?

Clara Esquena i Freixas ha dit...

A mi també em costa d'entendre però, malauradament, les nostres polítiques són tan pobres que a l'única cosa que podem aspirar és al mal menor. A l'hora d'anar a votar, tenim l'opció d'escollir entre corruptes, xenòfobs i patates bullides, no hi sé veure més alternatives...