.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 27 d’octubre del 2011

Carta oberta (*) a l’alcaldessa de Maó

Sra. Águeda Reynés Calvache
Alcaldessa de Maó

Distingida senyora,

La proposta legítima però al meu entendre estrafolària, fora de lloc i lingüísticament provocadora de canviar el nom de la ciutat de Maó només ens demostra, una vegada més, la nul·la sensibilitat lingüística del Partido Popular cap a qualsevol llengua que no sigui l’espanyola.

Tal vegada aquesta picada d’ullet dirigida a sectors de l’ultranacionalisme lingüístic espanyol els farà guanyar algun vot més a Badajoz, Toledo o Santander, i potser fins i tot a Maó mateix, però no li càpiga dubte que els en farà perdre més d’un a Catalunya. I miri que al Principat vostès ja en recullen ben pocs, de vots!

En fi, només volia agrair-li la seva contribució, ni que només sigui indirecte, a l’estancament del vot popular a Catalunya.

Ben cordialment,

Miquel Saumell
Sarrià, Barcelona


(*) aquesta carta també li ha estat enviada per correu electrònic a areynes@ajmao.org

9 comentaris:

Galderich ha dit...

Com pretenen tenir credibilitat els del PP amb la seva política lingüística?

Un partit que nega la unitat del català i fa tot el possible per malmetre'l no pot tenir credibilitat en altres propostes de tipus polític, econòmic, cultural... perquè comet un engany claríssim en un tema com la llengua. Si enganya sense complexes en un tema... per què no ho pot fer amb altres?

Anònim ha dit...

EL DE CANOVAS,AQUI AL PRINCIPAT,HA DECIDIT QUE AL SEU POBLE,SE ACABAT EL CATALA,QUE APLICARA LA SENTENCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL I PUNT...AQUEST ES SOCIATA.
JUGANT AMB BRCELONA

Ferran Porta ha dit...

El PP és ple de feixistes. Gentussa.

Clidice ha dit...

La qüestió no és la ridiculesa d'iniciatives com aquesta, és el que diu en Galderich, si ens volen fer passar bou per bèstia grossa en això ... (altrament "els altres" deixa'ls anar). I, per cert, em preocupa més la gent que els vota, com a València, que els voten sabent els llatrocinis que cometen. Què esperen aquestes persones que els atorguen la confiança a canvi?

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Sí, d’acord, però si utilitzem la fórmula de la credibilitat política no hi ha CAP partit que se salvi, TOTS menteixen en alguna cosa o altra.

Oliva,
... amb el que es demostra que en els temes “nacionals” d’Espanya i Catalunya, PSOE i PP són la mateixa cosa.

Ferran,
Home, suposo que hi ha de tot, com a tot arreu, no?

Clidice,
Sí, tens raó, però no oblidem que el dotze per cent dels catalans també vota PP.
És com allò de criticar l’aeroport fantasma de Castelló i tapar-se els ulls amb l’aeroport gairebé fantasma de Lleida, oi?

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Els lingüistes experts ja s'han manifestat al respecte: és Maó. Tota la resta és populisme barat i cortines de fum per tapar els vertaders problemes del país i la flagrant manca de propostes dels programes electorals dels partits per fer-hifront. Només els queda el recurs covard i mesquí de la llengua, per esgarrapar quatre vots dels sectors més rancis. Aquest és el problema de tenir gent ignorant i mediocre al poder. És trist que hi hagi gent que encara es deixi manipular... veurem què en surt del 20-N.

Miquel Saumell ha dit...

Sí, Clara, totalment d’acord, però hi ha una cosa que poca gent sap: la consulta per canviar el nom de Maó figurava explícitament en el seu programa electoral. I tot i això, aquesta senyora va ser votada massivament.

carme ha dit...

Són molt poc intel·ligents, això és donar de menjar als seus enemigs en fi no se'ls pot demanar més.

Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.