.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Dotze d’octubre, a Madrid i a Barcelona

Divendres, dotze d’octubre, mentre revisava la premsa de la setmana em mirava la tele de reüll, fent zapping entre TV1 i Intereconomía, les dues cadenes que retransmetien en directe la desfilada militar de Madrid. (De la cadena pública vaig fer la foto que il·lustra aquest article). Comparada amb les d’anys anteriors, va ser una desfilada molt deslluïda, tot s’ha de dir. Sense els vistosos tancs, per exemple, que potser ja els van acantonant a Fraga i rodalies per si algun dia el govern espanyol decideix envair Catalunya, que tal com s’estan posant les coses no s’ha de descartar res. Però mentre la cadena pública feia un programa més ideològicament asèptic, la cadena privada feia un retransmissió molt ideologitzada, amb tertulians escollits per l’ocasió i la publicació de missatges patriòtics (cada missatge, caixa cobri!) que anaven enviant els incauts televidents.

Durant la desfilada de Madrid des d’Intereconomía es feien continues referències a la molta importància que tindria l’acte d’afirmació patriòtica espanyola convocat al migdia a Barcelona, prometent als televidents que al final hi connectarien en directe. De fet i encara que pugui semblar estrany, a Intereconomía parlaven més de Catalunya que d’Espanya, tot i tractar-se de la Fiesta Nacional de España. Per cert, el president Mas no hi va assistir, i sembla que es va excusar dient que els catalans la festa nacional ja l’havíem celebrat quan tocava, és a dir, un mes abans. Una pura obvietat.

Com que les retallades pressupostàries també han arribat a l’exèrcit espanyol, tot i que molt més lleugeres que les aplicades a altres departaments ministerials, tenia un interès morbós per veure si s’havien carregat la cabra. Però no, aquest any la cabra legionària -un dels personatges més simpàtics i aplaudits de la parada militar- també desfilava, amb aquella majestuositat una mica de gairell tan pròpia de les cabres que desfilen i se saben protagonistes. Més tard, però, un general de l'exèrcit de l'aire va aclarir que, amb tots els seus respectes per les cabres, allò que es va veure per la tele no era una cabra sinó un cabró. Es veu que aquesta gent que es dedica a la cosa militar, de cabrons hi entén. Però tal com dèiem abans, la de divendres va ser una desfilada sense pena ni glòria.

Un cop finalitzada la desfilada i tal com havien promès, Intereconomía va connectar en directe amb la plaça de Catalunya de Barcelona. Eren quatre gats. Potser quatre mil a tot estirar, comptant l'Anglada, la Camacho i el Rivera. La Guàrdia Urbana ni tan sols va haver de tallar el trànsit dels carrers que rodegen la plaça, i això que es van anunciar autocars vinguts de Saragossa, València i Madrid. Es veu que com que a Catalunya l’espanyolisme militant és més aviat escàs, ara els espanyolistes s’han d’importar de la metròpoli. Però bé, dit això no farem més sang comparant les dues manifestacions ja que, en una democràcia, el que de veritat compta és el vot i no el número de manifestants. Però tampoc amagarem que, de moment, les pistes que anem rebent són molt però que molt prometedores. Diria que tot plegat ho tenim bastant ben encarrilat. Esperem que no se’ns espatlli.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Bé, si hem de creure les seves apreciacions, crec que a la plaça s'hi van concentrar una pila de colles de castellers de gama extra. Perquè si no és amuntegats ... ;) En coses com la desfilada res millor que el Twitter, et pots arribar a partir la caixa de tant de riure!

Jordi ha dit...

Sembla que els que ens volen sotmesos s'han fet castellers doncs posar 60.000 persones al centre de al Plaça Catalunya vol dir que van fer un sis miler de deu que segur va ser espectacular.

Oliva ha dit...

LA CHACON,VINGA GASTAR EN TANCS I ALTRES MANDANGUES,I ARA TOTS APARCATS?...QUIN DISGUST DEU TENIR LA "CATALANA OPTIMIDTA"¡¡¡¡¡
ARA TAMBE CONTARA LA GENT QUE ES VA QUEDAR A CA SEVA DÑA.ALICIA?

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
És cert, tothom estava pendent del concurs de Tarragona però gràcies a la inefable virreina espanyola Maria de los Llanos de Luna el veritable miracle casteller s'estava produint amb els 60.000 concentrats de la plaça Catalunya. Creu de Sant Jordi per aquesta senyora, per la seva contribució a la causa independentista!

Jordi,
Val la resposta anterior.

Oliva,
No crec que tingui temps, que ara Doña Alícia té plaça fixa al plató d'Intereconomía.