.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 19 de gener del 2014

Qui ha de tornar l’escó?

Tinc més confiança en el criteri de les persones que intueixo que tenen criteri i sentit comú, que vull pensar que aquest és o hauria de ser el perfil de qui es dedica a la política, que en la disciplina estalinista de partit derivada de la dictadura fosca del politburó. És per això que sovint em mostro contrari a l’obligació que el politburó imposa als seus parlamentaris, regidors i càrrecs públics en general de votar en un determinat sentit. I és que fins ara ningú ens ha demostrat que els membres del politburó d’un partit polític tinguin més criteri i sentit comú que els càrrecs que suposadament els han d’obeir a cegues mitjançant el seu vot.

Els tribunals ja han dit repetidament que Pere Navarro no és l’amo dels escons dels tres diputats que ell considera díscols, com tampoc ho són Lucena, Balmón i companyia. Això sí, com que demanar és cortesia els poden demanar que tornin l’escó, de la mateixa manera que jo puc demanar al senyor Navarro que aquest vespre em convidi a sopar al Via Veneto. Però el que després facin uns i altres ja és una altra història. És clar que els tres diputats poden dimitir, i també ho és que el senyor Navarro em pot convidar a sopar, però això ja no depèn de qui ho demana sinó de la lliure voluntat de l’altre.

Però ja que hi som i posats a parlar de diputats díscols, m’atreviria a assegurar que els díscols no són els tres diputats que tothom assenyala amb el dit sinó la resta de diputats socialistes que van votar alineats amb el “no” de peperos i ciudadanos. El programa electoral socialista deia el que deia i, al capdavall, els tres diputats socialistes del “sí” van votar segons el contingut d’aquell programa. Per tant, posats a tornar l’escó seria tot un detall que ho fessin els setze diputats encapçalats per Navarro que es van saltar el programa electoral. Si més no, els electors que s’han sentit decebuts amb aquest incompliment segur que ho valorarien positivament.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Per a mi, el posicionament d'aquests tres diputats, és inifinitament més honest que no pas el del senyor Ros, que demostra que es retira a l'espera de la desfeta i fer-se propietari del partit o, en el seu cas, que abandona el país a la seva dissort. Sé que la realitat mai té a veure amb el que ens imaginem, però ens nodrim d'aquests gestos, d'aquestes escenificacions que, com en un teatre de mim, ens ajuden a llegir el món que ens envolta. Les declaracions de la Geli l'han convertida en una dona valenta. Serà difícil pel senyor Navarro que la població els vegi com a traidors. Em temo que la gent ja ha triat quines màscares duen els representants d'aquesta Commedia.

Galderich ha dit...

A hores d'ara de catalanistes només en queden 7 i tres són parlamentaris. El criteri de Navarro està més pensat en aguantar el vot PSOE de Catalunya que no intentar recuperar el vot dels catalanistes que ja s'han anat donant de baixa des de fa un temps...

Jordi ha dit...

És exactament com dius. Qui han canviat respecte del programa són els que haurien de marxar. Segur que al PP els acullen amb moltes ganes com ja van fer amb altres.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
El trist paperot del paer en cap de Lleida és de suposar que també li passarà factura, i Geli potser sí que ara és valenta, però al meu entendre ho hauria d'haver sigut molt abans.

Galderich,
Navarro ja va optar fa temps per ser la cara visible del PSOE a Catalunya, una facció que també té la seva clientela.

Jordi,
Més que a can PP jo els veig més clients potencials de Ciudadanos.