.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 3 de gener del 2014

Sacyr i la marca España

L’afer Sacyr que ha esclatat ara a Panamà és la primera fita de l’any de la ja molt desprestigiada marca España. Tot va començar quan Sacyr es va presentar a un concurs internacional d’una gran obra pública, el va guanyar a base d’abaixar el preu fins on va caldre superant així totes les empreses rivals i, un cop s’ha quedat sense competència, ara intenta renegociar a l'alça el preu pactat. És una pràctica força habitual que a Espanya acostuma a funcionar, i per això aquí es considera normal que el preu pressupostat d’una obra pública no tingui res a veure amb el cost final de l’operació. Ara l’obra panamenya es troba a mig fer i Sacyr té una mica la paella pel mànec, però és de suposar que els panamenys també disposen de bons advocats per defensar els seus interessos. Un aclariment final: si Sacyr fos una empresa catalana evidentment tampoc la defensaria, i em molesta que el govern espanyol s’estigui bolcant en la seva defensa. Al final potser resultarà que el fiasco panameny de Sacyr també l’acabarem pagant els catalans. I tampoc és això.

3 comentaris:

Oliva ha dit...

AQUESTA COLLA DEL "PALCO DEL BERMABEU"ESTAN CONVENCUTS QUE PODEN FER "BARCENAS" ARREU

Clidice ha dit...

El que em xoca és que al Panamà no tinguin en compte el concepte de "baixa temerària". Malauradament, sembla que el tipus de personal que governa per allà no és ben bé el paradigma de la higiene democràtica. El PP, al seu costat, uns aprenents.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Mentre els hi surti bé...

Clidice,
De moment avui ja hi tenim allà a la ministra Pastor per mirar de resoldre-ho amb el més baix cost possible, però que ens costarà diners no en tinc cap dubte.