.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 3 de desembre del 2015

Sentència exprés del TC espanyol

Ahir, tal com era de preveure i amb una rapidesa inusitada que és d’agrair, el Tribunal Constitucional espanyol va tombar la resolució sobre la independència de Catalunya aprovada recentment al Parlament per majoria absoluta. Des del punt de vista colonial espanyol té tot el sentit que la resolució hagi estat declarada inconstitucional. Però en aquest cas concret cal comentar alguna cosa més, i és que molts partidaris de la independència de Catalunya han quedat alleujats pel fet que la imposició ideològica de la CUP a Junts pel Sí reflectida en alguns punts de la resolució ja no tingui recorregut. Aquella resolució va ser un gran error estratègic, i que la signés Junts pel Sí a canvi de res, repeteixo, a canvi de res, més que un error va ser una gran badada política que pocs van entendre. No tinc cap dubte que cal seguir treballant a favor de la independència de Catalunya, però els fets cada dia ens estan demostrant que la CUP no és el company de viatge ideal per tirar-la endavant amb unes mínimes garanties d’èxit.

5 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, estic d'acord. La CUP no és el company de viatge ideal. Això esta clar. Pero veient com está la situación, jo del Mas deixaria el tema sobiranista i pactaria amb un partit unionista (ciutadans per exemple) i a governar que es el que toca. No creus?
Jo prefereixu a la Arrimadas al govern que no la Ana Gabriel. I si tornen haver-hi eleccions, JxSí tornara a guanyar pero sense majoria. Llavors que farem?

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Doncs no, no ho crec pas, els meus interessos no van per aquest camí. El que tu proposes és el que vol i és el que busca l'unionisme per terra, mar i aire, però espero que no us en sortiu ;-)
Si hagués de triar entre Arrimadas i Gabriel al govern, ja trio ara mateix: cap de les dues.

luis ha dit...

Molt bé Miquel. No vols a la Anna Gabriel. No vols a la CUP. Llavors que vols? Que governi Mas sol? No pot. Que vols unes noves eleccions i que tornem a la mateixa situació actual?
Jo l´única cosa que vull es que algu governi i si pot ser sense antisistema i radicals millor. Una futura independència amb la CUP al govern seria un fracàs. No ho veieu? I al senyor Mas li es igual pactar amb aquests perque ell nomes vol el poder.

Unknown ha dit...

Luis, estàs obsedit en que Artur Mas només vol el poder. Ho dius quasi a totes i cadascuna de les teves respectables entrades. En el món dels polítics i, d'una manera o altra, qui no vol el poder?. Mentre, t'agradi poc o molt -crec que molt poc- en Mas ha sigut l'únic president que ha escoltat a la ciutadania. Si el procés tira endavant -i ho esta fent- la Història jutjarà a Artur Mas com es mereix, és a dir: bé o molt bé. També sé que depèn de qui escrigui la Història.

Dono gràcies al conductor del blog Miquel per haver-me permès emprar el seu espai.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Jo he estat moltes vegades a Itàlia i allà els meus contactes sempre em diuen que quan millor funciona el país i millor funcionen les empreses és quan no hi ha govern, una circumstància que allà es dóna molt sovint. No t'estic dient que a mi m'agradi especialment que tot això s'allargui, només deixo constància de la realitat del país veí.

Gloria,
Gràcies per ajudar-me amb el Luis, però ja veus que és del morro fort. Per cert, a mi no m'has de donar les gràcies, en tot cas les has de donar a l'amo d'aquest xiringuito, el sr. blogger, que de moment ens permet utilitzar-lo sense pagar quota mesurada en diners. Una altra cosa és com comercialitza el sr. blogger les dades que en treu del seu xiringuito ;-)