.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 18 d’abril del 2016

La censura de TV3

Aquest comentari és un complement de l’article que vaig publicar divendres amb el títol Les brometes de la Moliner. Quina va ser la reacció de TV3 a la minifalla constitucional de la Moliner? Censurar el vídeo i eliminar-lo de la web, se suposa que amb l’objectiu de fer-lo desaparèixer de la xarxa. Un objectiu, per cert, més aviat complicat, perquè després de penjar un vídeo a internet difícilment aconseguiràs fer-lo desaparèixer de la xarxa, i més quan ja ha estat vist per milers de persones. El fet és que la direcció de TV3 primer va decidir penjar el vídeo i, vistes algunes protestes, després el va eliminar, i no queda clar amb quin criteri van decidir aplicar la censura.

L’acció de la Moliner ha rebut més crítiques negatives que positives, potser? No m’atreviria pas a afirmar-ho, he vist també molts aplaudiments a la seva acció. Tot indica que la direcció de TV3 ha reaccionat moguda per la por. De fet, els que apliquen la censura, tant ara amb la democràcia com abans amb la dictadura, acostumen a actuar més moguts per la por que per altres motivacions. Els responsables de despenjar el vídeo de la Moliner saben que més amunt sempre hi ha algú que vigila, i com que aquest algú mai saps com reaccionarà van preferir despenjar el vídeo i no córrer més riscos que el de fer el ridícul. Tot plegat, molt lamentable.

7 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, segueix dient que es lamentable. Potser si. Pero estic segur que tu faries el mateix si veiessis que pots rebre una denuncia o no? Es normal.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
No, vas errat.

luis ha dit...

Lamentable, pero tot te una lógica. Per començar TV3 no vol ser denunciada (cosa que a tu et dona igual, no entenc) i en segon lloc, vol cuidar la seva imatge ( a tu també et dona igual). Potser TV3 no vol tenir una imatge com la de Telecinco. Jo els entenc. Perdona per ser reiteratiu.

Unknown ha dit...

Miquel,
Sempre és la por la força que ho mou tot i que, també, ho atura poc.
S'entén que TV3 no s'ha de fer responsable de les "performances" que es produeixin en els seus platós. Lam llibertat d'expressió ha d'anar a davant de tot.
I que consti que em desagrada la dita "performance". Hi ha gent que respecta i venera la Carta Magna i d'altres exalten l'estelada. Símbols susceptibles de ser utilitzats a desgrat de molts. Jo no dono suport a aquests actes però tampoc castigaria els autors. Empar Moliner es retrata molt sovint amb les seves preteses "boutades" però demanar el seu comiat em sembla molt dictatorial.

Unknown ha dit...

A la primera líni he volgut dir ...i que també ho atura tot.
Sorry.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
T'ho perdono tot menys que pretenguis interpretar el meu pensament com has fet en el teu comentari. Tu opina com vulguis, però no pretenguis "llegir" opinions alienes que no s'han expressat. I ho deixo aquí.

Glòria,
Em sembla que coincidim, tant sobre la importància de la llibertat d'expressió com sobre la valoració de les brometes de la Moliner.

luis ha dit...

Miquel, jo no pretenc interpretar el teu pensament. Estás molt equivocat. Pero si em dius vas errat, vol dir que a tu no t´importa rebre una denuncia. Pero és igual.