.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 28 de juny del 2023

Amb el risc que em titllin de negacionista

He descobert un personatge molt interessant, Fernando del Pino Calvo-Sotelo, un senyor que gestiona una pàgina web de lectura molt recomanable, fpcs.es, una web que està presidida per aquest lema: Nec laudibus nec timore, sed sola veritate. Això ja ens dóna una pista sobre el seu contingut i el tarannà del personatge.

Però si són vostès seguidors convençuts dels discursos únics i políticament correctes sobre, per exemple, la bondat absoluta i inqüestionable de les vacunes de la Covid, els orígens del canvi climàtic, la maldat absoluta del capitalisme i la bondat fora de qualsevol dubte del decreixement econòmic, i altres religions laiques que darrerament s'han posat de moda entre una part de la nostra societat, em permeto aconsellar-los que no llegeixin els articles d'aquest senyor. Els podria agafar un cobriment de cor, i no voldria que me'n fessin responsable a mi per aconsellar lectures que s'allunyen del discurs únic i políticament correcte que tant agrada a la majoria dels dirigents polítics, de dretes i d'esquerres, i a molts dels seus votants.

Sóc perfectament conscient que fent publicitat del senyor del Pino potser corro el risc de ser titllat de negacionista de la Covid i del canvi climàtic, i ho assumeixo amb resignació. He publicat suficients articles durant molts anys per deixar molt clara quina és la meva postura sobre aquests i molts altres temes d'actualitat. Em preocupa entre poc i gens que algú tregui una conclusió equivocada sobre la meva manera de pensar; és aquest algú qui té el problema, no jo.