.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 2 de setembre del 2015

El suport de Merkel

Foto: diariodenavarra.es

Merkel és molt important a la UE, però Europa no és només Merkel. Sigui com sigui, davant el desafiament sobiranista català Rajoy ha optat per buscar el suport polític d’Alemanya. Preguntada pels periodistes, Merkel ha dit quatre obvietats que sonessin bé al seu visitant. No cal dir que Rajoy les ha interpretat d’acord amb els seus interessos, i n’ha tret la conclusió que “Espanya no es trencarà”. Això, però, Merkel no ho ha dit. Merkel s’ha limitat a dir que s’ha de respectar la legalitat, i tots sabem que la legalitat avui és una i demà una altra. La legalitat actual enlloc contempla un cas com el català, és a dir, el d’una part de la UE que democràticament decideix constituir-se en un nou estat mantenint-se a la UE. Per tant, més important que les obvietats que Merkel pugui dir ara a Rajoy serà interessant veure el que Merkel digui després de la eleccions, suposant que guanyin les opcions independentistes. Queden menys de quatre setmanes per saber-ho.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Sembla ser que una cosa que té molt preocupat al "gobierno español" el manteniment de la neutralitat de altres països. Ja veig a la Merkel i altres dirigents fins als nassos de sentir al senyor Rajoy suplicant com un nen (per repetitiu) que diguin que els catalans són molt dolents i que han de callar i romandre de genolls i pagant.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
És d'esperar que, arribat el moment de la veritat, els dirigents europeus sabran reaccionar amb més sentit comú que els dirigents polítics espanyols.