.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 5 de novembre del 2018

Independència? / ¿Independencia?

La (in)dependència judicial

Malgrat els esforços ingents del sector polític unionista per intentar convèncer-nos sobre la independència judicial i la separació de poders a Espanya, la realitat és que si ens mirem els Eurobaròmetres —unes enquestes que fa la Unió Europea entre tots els estats membres— Espanya apareix sempre en les últimes posicions entre els països d’Europa occidental quant a la independència dels jutges.


La (in)dependencia judicial

A pesar de los ingentes esfuerzos del sector político unionista para intentar convencernos sobre la independencia judicial y la separación de poderes en España, la realidad es que si nos miramos los Eurobarómetros —unas encuestas que hace la Unión Europea entre todos los estados miembros— España aparece siempre en las últimas posiciones entre los paises de Europa occidental en cuanto a la independencia de los jueces.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tots ens omplim la boca amb la falta d'independència judicial a espanya. Però la independència judicial a espanya SI que existeix, i tant que existeix. Es molt fácil. Encara que a Espanya governés PODEMOS, el poder judicial seguiría es essent exactament els mateixos Jutges i Magistrats, es a dir, una colla de fatxes. Fins que el poder judicial no es voti cada pocs anys no hi ha res a fer. El poder judicial sempre és l'últim baluart del govern. Quan tot els hi falla, sempre queda el poder judicial, imperial i fascista. Doncs no en queda res encara.... El poder polític es pot permetre tranquilament no fer indicacions, ni trucades, ni res, al poder judicial. No els hi cal. El poder judicial ja funciona fascistament, ell tot sol.