.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 27 de març del 2009

El partit de Rosa Díez

L’altre dia un cotxe anava en contra direcció per l’autovia N-II a l’alçada del Bruc. És un tram de carretera que conec bé ja que hi passo sovint. No hi ha possibilitat de confusió. Però el conductor estava convençut que ell anava bé i que tots els vehicles amb els que es creuava i l’esquivaven com podien anaven equivocats. Finalment el van aturar i vull pensar que el van convèncer que l’equivocat era ell.

UPyD, el partit de la senyora Rosa Díez, compara ara la immersió lingüística del sistema educatiu vigent a Catalunya amb el nazisme. Un sistema que sens dubte és millorable però que en termes de suport democràtic està avalat pels parlaments català, espanyol i europeu. Però pel que sembla, la gent de Díez veu nazis allà on només hi ha persones que tenen unes idees no coincidents amb les seves. Com aquell cotxe del Bruc, podríem dir que el partit UPyD de la senyora Díez va clarament contra direcció.

Bé, si jo fos aquesta senyora potser m’ho faria mirar. Titllar de nazi un determinat sistema educatiu és titllar de nazis els diputats que han avalat amb els seus vots el sistema d’immersió lingüística. Realment em costa de creure que sigui això el que pensa Rosa Díez.

Ja sabem que en política val quasi tot però potser no s’hauria d’arribar mai a aquests extrems que no pretenen altra cosa que confondre el personal. És del tot reprovable que hi hagi partits polítics que ens vulguin confondre amb els termes immersió i nazisme, encara que només sigui amb l’objectiu de captar algun votant mig desorientat. En política no tot s’hi val. Però sembla que no tothom ho té clar.

7 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Aquesta senyora representa el pitjor de la classe política. Perquè no cal fer massa memòria per recordar que durant anys i panys va formar part d'un govern que, entre altres coses, aplicava aquestes polítiques que dimonitza ara. De fet, quan el seu partit va trencar la coalició, ella era de les que es volia quedar al seient. A qui vol enredar?

Anònim ha dit...

Observar el zoològic de la política espanyola és tot un espectacle. A veure quin gamarús diu la bajanada més gran avui...

Adrià Izard ha dit...

Aquesta dona està frustada per els pocs vots que rep i per sortir als mitjans té que dir bajanades d'aquest estil. És molt trist el nivell polític que hi ha a ecspanya

Artur ha dit...

Hi ha la tendència qualificar de nazi i feixista moltes accions, decisions o ideologies que res tenen de totalitàries. Aquest vici no fa res més que trivialitzar i suavitzar el que fou veritablement el nazisme. La Rosa Diez és demagògica per naturalesa i és ella precisament la que, si fos el cas, cauria ràpidament en mans d'un més gran partit feixista o nazi (recordem el feixisme amb l'exaltació de la Pàtria, tal com fa ella del DNI espanyol. Recordem el nazisme amb la psicòtica necessitat d'eliminar els que són diferents.

Trina Milan ha dit...

Miquel,
aquestes formes de fer política només són la conseqüència de tants anys de dictadura que ens impossibilita tenir més capacitat de fer política de qualitat, el temps ens posarà a tots a lloc..
salut amic

Met ha dit...

Molta gent no sap que existeixen els diccionaris i enciclopèdies per fer un ús acurat i just de cada terme.

Que l'espanyolisme competeixi pel mateix segment electoral: PP, Ciutadans i UPD, ja m'està bé... els afebleix, tot i els desacredita... hauran de cridar i dir-la cada cop més grossa.. i al final la gent no se'ls creurà... I amé shi ha la crisi econòmica per a la quela no tenen resposta... els altres partits polítics tampoc ho fan gaire millor, però si més no no estan obsessionats amb el bilingüisme, com aquest trio calavera.
Temps, al temps... i cadascú al seu lloc.

Miquel Saumell ha dit...

Moltes gràcies a tothom. Veig que tots diem més o menys el mateix.