.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 29 de desembre del 2011

Brometa o presa de pèl?

El discurs nadalenc del rei espanyol conté una frase que a més d’un li va cridar l’atenció: la justícia és igual per a tothom. El cinisme borbònic que s’endevina al darrere d’aquesta afirmació és que la va pronunciar, precisament, l’únic espanyol que pot fer i desfer a discreció saltant-se les lleis, sabent que, faci el que faci, sempre quedarà al marge de l’acció de la justícia. Encara que des d’una mínima lògica i el sentit comú pugui semblar difícil d’entendre, la legislació espanyola vigent especifica amb tota claredat que el rei no és penalment responsable dels seus actes; vaja, que és un perfecte irresponsable. Faci la barrabassada que faci no se’l pot jutjar. Llavors, amb aquesta frase que gairebé tots els diaris van destacar en portada, un es queda amb el dubte de si aquest peculiar personatge, herència política directe del franquisme (Franco: “lo dejo todo atado y bien atado”), només volia fer una brometa nadalenca als seus súbdits, com aquell que posa el caganer al pessebre i, rient per sota el nas, l’ensenya als seus visitants, o directament els hi estava prenent el pèl.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Però aquí ningú en fa cap cas, ningú (excepte tu) dona importància al que es diu, i la proba és que pot dir el que vulgui amb tota irresponsabilitat. Ja sabem que el que digui S.M. és retòrica.

Clidice ha dit...

Veure'l ja m'esgarria la digestió, però comprovar com se'n fan ressò els medis només per la sang i fetge que es pot fer al darrera dels seus gendres, em sembla encara més repugnant. Un motiu més per desprendre'ns d'aquesta España cañí i anar, republicanament, pel nostre compte. A més, a un president de república, sigui com sigui, se'l pot demanar responsabilitats, oi?

Miquel Saumell ha dit...

Ramon i Clidice,
Moltes gràcies i molt bon any!