.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 28 d’agost del 2013

Anar-hi o no anar-hi?

Tinc molt clar que el President de la Generalitat no ha d’anar a la cadena humana del proper onze de setembre, encara que, com és el cas, els organitzadors l’hagin convidat personalment a afegir-s’hi. Artur Mas representa una institució amb centenars d’anys d’història, amb un país al darrere que acull tota mena de sensibilitats polítiques. Això vol dir que s’ho ha de rumiar molt bé abans d’anar a segons quins llocs i de fer i dir segons quines coses. Amb això no estic insinuant, ni molt menys, que el president no pugui tenir les seves idees polítiques i expressar-les públicament sempre que ho consideri convenient. De fet ja ho fa, i ho fa sovint.

De la seva conversió independentista ja n’ha parlat en diverses ocasions, i ha deixat perfectament clara la seva posició, en el sentit que ja ha dit per activa i per passiva que el dia del referèndum ell votarà molt convençut amb la papereta del “sí”. Me’l crec, i això que avui en dia creure’s a un polític representa un exercici intel·lectual gens fàcil, almenys no ho és per mi. Resumint, el proper onze de setembre el president de Catalunya no ha de trencar el seu paper institucional i, per tant, s’ha d’abstenir d’anar a la manifestació de la Via Catalana cap a la Independència.

El soci de la federació CiU, Duran i Lleida, ja es va equivocar l’any passat anant a una manifestació que era clarament independentista, i aquest any es tornarà a equivocar si repeteix l’error de l’any passat. Però en fi, que faci el que vulgui, la seva presència o absència de la cadena té molta menys importància, com tampoc en té cap si hi vaig jo o em quedo a casa.

PS: després d’escriure aquest article, ahir es va anunciar que el President de la Generalitat no hi assistirà. És una bona decisió.