.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 14 d’octubre del 2014

Cap decepció

Encara que ahir hi va haver algú que en busca d’un protagonisme potser no del tot merescut es va avançar a donar l’exclusiva, avui el president Mas anunciarà oficialment que la consulta del 9 de novembre no es farà. El neocomunista Herrera, que és qui ahir no es va poder d’estar d’avançar una notícia esperada per gairebé tothom, potser amb l’objectiu infantiloide de restar protagonisme al president, juntament amb la seva àlter ego Camats i la tropa duraniana d’Unió, que mai saps si puja o baixa (Espadaler, Ortega & Co.), tots plegats s’han tret un pes de sobre. Parlem clar, ara ja no ens cal dissimular, a aquests personatges la consulta els venia molt costa amunt, i intueixo que aquesta nit han dormit més tranquils.

Però cal veure les coses amb una mica de perspectiva i no donar massa importància a aquest nou entrebanc puntual. El fiasco del 9N només és una pantalla més que calia passar, per allò de també hem provat això i tampoc ens ho han deixat fer. De cara a l’escenari internacional cal que Catalunya es vagi carregant de raons, i aquesta suspensió n’és una més. D’aquí una estona el president Mas ens ho confirmarà oficialment. Esperem, doncs, conèixer quina és la següent pantalla que els polítics ens tenen preparada però, sigui quina sigui, que ningú s’enganyi, el conflicte entre Catalunya i Espanya només es resoldrà democràticament, és a dir, votant. La majoria dels nostres polítics són perfectament conscients que més d’hora que tard els catalans decidirem el nostre futur col·lectiu a les urnes. Això ja no hi ha qui ho aturi.

(Continua aquí).

2 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

I... ha sortit en Mas i ha dit que sí podrem votar, potser no serà tan legal, tot i que també consultiu. Jo ho aprofitaria, a fons. I després a per les prebiscitàries... com més democràtic i amb suport popular sigui el procés, millor de cara a nosaltres i al món (potser d'entrada no tindrem el vist-i-plau dels caps d'Estat però sí dels periodistes, que ja és molt).

Miquel Saumell ha dit...

Gemma,
Al marge de les eleccions, tenim diferents categories de preguntar als ciutadans:
1/ referèndum vinculant (Estatut d'Autonomia de Catalunya),
2/ referèndum no vinculant (entrada d'Espanya a la Nato),
3/ consulta no vinculant (és el model 9N abans de la prohibició pel TC),
4/ procés de participació no vinculant (tal com ha quedat el 9N des d'ahir), és a dir, un 3/ encara més descafeïnat.
Les valoracions són lliures però, dit això, ningú ha dit que no s'hagin d'aprofitar totes les escletxes, per estretes que ens semblin, però sent tots conscients que d'aquest procés només se'n podran treure conseqüències polítiques i, segons com vagi la participació, potser ni això.
Aclarit això, jo hi participaré.