.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 10 de novembre del 2015

Matemàtica parlamentària

Foto: ara.cat

Des de les eleccions del 27-S uns i altres ens hem fet un fart de discutir que si vots, que si escons, que si percentatges, que si plebiscitàries, que si naps i que si cols. Al final la cosa és, però, força més senzilla. La foto reflecteix el resultat de la votació d’ahir al matí al Parlament de Catalunya, i la matemàtica parlamentària ens diu que 72 vots són més que 63 vots. Doncs no cal dir res més.

11 comentaris:

luis ha dit...

Matemàtica parlamentària si, pero gràcies a una injusticia i ho saps. Jo no entenc perque el vot de segons qui val el doble que el meu o el teu. Així es fàcil guanyar o no?
Ah, i puc entender que us salteu la llei si haguessiu arrasat el 27S pero al no ser així, ho trono molt lleig. Ara ja ni referèndum voleu. Molt lleig tot plegat!

Jordi ha dit...

Luís, Tan de bo que poguéssim fer un referèndum! És el que hem demanat sempre.

L'estat espanyol és el primer que se salta les lleis quan li convé, inclosa el text sagrat de la seva Constitució.

El que un vot valgui més o menys és un aspecte molt discutible doncs si no fos així, hi hauria territoris sense representació cosa que també seria injust. Cal buscar un equilibri. No sé si el que tenim és el millor però això potser hauria de quedar en mans d'experts.

luis ha dit...

Molt bé Jordi. Pero llavors no contis escons, conta vots. I en vots no heu guanyat.
Que l'estat espanyol no respecti la llei no vol dir que nosaltres tinguem de fer el mateix. Semblem nens petits.
Jo convocaria un referèndum. Ara bé, el que no trono normal es el que estan fent sense tenir majoria. Molt lleig!

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Ai aquests plurals! Et recordo que jo no escric en nom de cap club, només em represento a mi mateix. I sobre el tema de fons... avui no em repetiré.

Jordi,
Gràcies, i sobre la representació habitants/territori només vull dir que la perfecció no existeix, ni aquí ni enlloc. A Sòria i Terol el quilo de diputat també surt bastant més barat (en vots) que a Madrid i Barcelona.

Jordi ha dit...

Luís, perfecte, estem d'acord en que cal convocar un referèndum i "és el que sempre hem demanas". Per suposat que no hem de fer el mateix que els espanyols. Només faltaria, per això volem governar-nos nosaltres. No he posat enlloc que hem de fer el mateix i si se suposa és que no escric del tot bé.

Per suposat que caldria comptar vots però no ens han deixat i hi ha el que hi ha. Es fa el que es pot. Tampoc es pot dir que perdéssim doncs se sap que hi ha un cert nombre de vots independentistes que no van anar als Justs o a les CUP. És precisament això el que posa més nerviosos als nacionalistes espanyols: no s'esperaven un nombre tan elevat de vots pel si.

luis ha dit...

No he posat enlloc que hem de fer el mateix. Si dius l´estat espnayol és el primer que se salta les lleis quan li convé, inclosa el text sagrat de la seva constitució. Vens a dir, que com ells ho fan noaltrees tambého podem fer. Jo ho vec així.
Caldria convocar un referèndum per sortir de dubtes. Això esta molt clar. Ara no pots dir que no us han deixat comptar vots. No es veritat. El 27S va ser un plebiscit i el resultat en vots va ser 48 NO 52 SÍ. Aquesta es la realitat.

luis ha dit...

Volia dir 52 NO independencia 48 SÍ.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Els de QWERTY no s'han d'incloure en el NO. No ho dic jo, ho han dit ells, i ho han dit repetidament. Així que la realitat és: 48 SÍ, 39 NO i la resta "qui lo sa". Que el SÍ no hagi assolit majoria absoluta no vol dir que no hagi guanyat.

luis ha dit...

Usentu per seguir, pero es molt bestia! Jo a Lluís Rabell MAI li he sentit dir que NO es unionista. Si es que si, ho dubto, posam un audio. En canvi, Antonio Baños si va reconèixer que el plebiscit estava perdut. Res més a dir.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Si necessites un secretari que et posi àudios, t'has equivocat de persona. De bon rotllo, eh!

luis ha dit...

No no no pas Miquel. No calen audios. De bon rotllo també! però clar com dius coses que no he escoltat ni llegit mai (tv, ràdio, diaris...), doncs per això t´ho deia.