.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 27 de maig de 2019

Llums i ombres

Eleccions al Parlament Europeu: sent unes eleccions de circumscripció única per a tot l’estat espanyol, gairebé el meu únic interès era veure quina candidatura era la guanyadora a Catalunya. El votant no s’equivoca mai, i ahir es va posar en evidència que l’estratègia dels exiliats és la que ha tingut més suport popular. Penso que per a la majoria dels catalans aquesta és una bona notícia, i els nous eurodiputats tindran cinc anys per demostrar-ho.

Eleccions municipals a la ciutat de Barcelona: en democràcia, els errors i els incompliments electorals es paguen a les urnes. Tot fa pensar que Colau deixarà de ser alcaldessa, no perquè en el seu mandat no hagi tingut algunes actuacions encertades, que les ha tingut, sinó perquè n’ha tingut moltes més de desencertades. I no s’han d’oblidar els seus flagrants incompliments electorals. Si no hi ha un pacte contra natura, Colau deixarà de ser alcaldessa. Penso que per a la majoria dels ciutadans de Barcelona aquesta és una bona notícia.

Aquest és un comentari d’urgència. Evidentment que hi ha més llums i també més ombres; si rellegiu les meves reflexions de dissabte, aquestes queden perfectament en evidència. Però d’això en parlaré en un pròxim article escrit amb més calma.